Account
Logo
Zoeken
15.8 °C
Twee automobilisten rest van het jaar zonder rijbewijs
© WâldNet

Twee automobilisten rest van het jaar zonder rijbewijs

wo 21 december 2022, 12.40 regionaal

MUNNEKEZIJL - Op verschillende plekken in de regio werden dinsdag snelheidscontroles gehouden. Twee automobilisten maakten het zo bont dat ze voorlopig hun rijbewijs kwijt zijn. Zij moeten het dus tijdens de feestdagen stellen zonder rijbewijs.

Kwelderweg, Munnekezijl

Op de Kwelderweg bij Munnekezijl deed de politie een meting van 138 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Uithuizen, moest daarop zijn rijbewijs inleveren. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie beslist binnen 10 dagen hoe lang het rijbewijs van de man ingevorderd blijft.

Drie andere bestuurders kwamen nog relatief goed weg. Met gelaserde snelheden van 117 km/u, 125 km/u en 126 km/u mochten zij hun rijbewijs behouden. Wel kunnen zij binnenkort een fikse boete op de mat verwachten.

Kolkhuizerweg, Burdaard

Dinsdagavond werd op de Kolkhuizerweg bij Burdaard een controle gehouden. Een 20-jarige Dokkumer reed twee keer de toegestane snelheid. Hij reed 160 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Zijn roze pasje mocht hij daarom inleveren. Er is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie beslist wanneer de man zijn rijbewijs terug kan verwachten.

De Dokkumer was niet de enige die het gaspedaal flink intrapte. Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân werd gelaserd terwijl hij 120 km/u reed. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Omdat snelheidsoverschrijdingen voor beginnend bestuurders gevolgen hebben voor het puntenrijbewijs, wordt het CBR door justitie van de overtredingen op de hoogte gebracht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws