6.1 °C

Sterk korfballende Granaet verliest in Dronten

zo 15 januari 2023, 14.05 uur

DOKKUM - Het eerste van De Granaet vertrok zaterdag richting Dronten. Hier zou een belangrijke wedstrijd gespeeld worden tegen ASVD, die evenveel punten had als De Granaet. De wedstrijd werd om 19.00 uur gestart onder leiding van scheidsrechter Hansma.

De wedstrijd ging gelijk op tot 2-2. Hierna wist ASVD over alle vlakken goed de korf te raken tot een stand van 6-2. Het lukte De Granaet, ook na een paar time-outs, niet meer om bij te komen in de eerste helft. De rust werd ingegaan met een stand van 15-10 in het voordeel van ASVD.

De wedstrijd was voor De Granaet nog lang niet gespeeld. In vorige wedstrijden hebben ze laten zien altijd goed terug weten te komen, dus ook in deze wedstrijd moest dat gebeuren. Met volle moed werd de tweede helft ingegaan. Ook de bank was de tweede helft goed gevuld, want De Granaet 2 is, na een winst in Balk, snel naar Dronten gereden om De Granaet 1 aan te moedigen en te versterken.

De tweede helft begon met twee doelpunten van ASVD, maar De Granaet wist de korf ook goed te vinden. De doelpunten vielen voor beide teams. Na wat tactische wissels aan beide kanten, bleef de voorsprong toch voor ASVD en wist De Granaet dit niet meer in te halen. Het eindsignaal klonk, met op het scorebord een stand van 25-20. De punten, die De Granaet zo graag mee had willen nemen naar Dokkum, bleven in Dronten.

Volgende week zaterdag staat een uitwedstrijd tegen DOS Kampen op het programma.