Logo
Zoeken
Zoeken
5.1 °C

OFK-winnaar Libertas VR1 behaalt unieke Grand slam

di 17 januari 2023 15.45 uur

DAMWâLD - Met een 1-0 overwinning in de finale van het OFK te Franeker op Leeuwarder Zwaluwen behaalde Libertas VR1 als eerste (zaal)voetbalvereniging een Grand Slam. Nog nooit won een team in één seizoen zowel het Gideon van Ligten-toernooi, het Diamanttoernooi als het OFK. Maar er viel nog meer records te vieren. Het was voor Jessie Prijs namelijk haar achtste OFK-titel, waarvan zeven in het shirt van Drachtster Boys. En Sees Bergmans wist als eerste coach zowel bij de mannen als de vrouwen de eindzege over de streep te trekken.

Libertas VR1 overleefde met niet bijster spectaculair voetbal vrij eenvoudig de poulefase. Be Quick Dokkum hield lang stand maar moest uiteindelijk toch capituleren (1-0). Ook Drs. Vijfje 2 kon de schade beperkt houden (2-1). Tegen het tevens nog ongeslagen Leeuwarder Zwaluwen werd de doelpuntenmarge verdubbeld (2-0).

In de knock-out fase kon BMJ VR1 ook geen potten breken (3-0). Daarna volgde in de halve finale de Sister Act tegen Libertas VR2. Het team van Romke Wielstra en Johannes de Jong zorgde voor de grootste verrassing van het toernooi door landskampioen Drs. Vijfje uit het toernooi te kieperen.

Jeanine Bosma (VR2) zette haar team met een geweldige pegel op voorsprong. De gelijkmaker kwam van de voet van Jessie Prijs, waarna Libertas VR2 vrij eenvoudig standhield. In de daaropvolgende bloedstollende penaltyreeks hing een sensatie in de lucht. Nadat zowel Sam Bosma, Silke van der Wal als Jessie Prijs misten, had Anna Braaksma met haar linkerbeen Libertas VR2 naar de finale kunnen schieten. Laura Hummel was kansloos op haar inzet, maar had een engeltje op de paal te zitten. Nadat Hummel de penalty van Esther Dillema keerde, mochten zij haar teamgenoten zich opmaken voor de finale, waarin Leeuwarder Zwaluwen weer de tegenstander was.

Voor een leuke finale heb je twee voetballende teams nodig. Leeuwarder Zwaluwen was al content met het behalen van de eindstrijd en probeerde alleen de schade te minimaliseren. Wat resteerde was een anticlimax waarin Libertas door een eigen doelpunt van Juanita Biegbudu de leiding nam. Daarvoor waren er twee kleine mogelijkheden voor de Leeuwarders. Na het doelpunt was het inrichtingsverkeer naar het doel van uitblinkster Marieke Smit. Het enige verwijt aan het adres van Libertas was het missen van een aantal grote kansen. Het visitekaartje van de eredivisionist bleef daarmee op zak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....