6.5 °C
Ropta Boys kan het echt wel en wint in Ouwe Syl

zo 29 januari 2023, 10.13 uur

EASTERNIJTSJERK - Zowel Ropta Boys als Ouwe Syl hadden grote belangen bij winst om te voorkomen dat de problemen richting degradatiezone niet groter werden. De eerste tien minuten was Ropta Boys zoekende maar daarna pakten ze het goed op en lieten een groot gedeelte van de wedstrijd prima voetbal zien. Zowel opbouwend, aanvallend en scorend was het vandaag allemaal voldoende.

Het was Ouwe Syl dat het eerste schot richting goal had, maar deze inzet ging over de goal. Daarna pakte Ropta Bóys het op en ging dreigender naar voren voetballen. Het resulteerde nog niet in grote kansen maar het was wachten op het eerste doelpunt. Halverwege de eerste helft was het een schaarse aanval van Ouwe Syl dat Ropta Boys op achterstand had kunnen brengen maar het was de paal die redding bracht.

Meteen aan de andere kant was het een goede voorzet van de goed spelende Rutger Torensma die door Andre Turkstra net aan de verkeerde kant van de paal langs gegleden werd om de voorsprong op het scorebord te brengen. Kort daarna was het weer een voorzet van Torensma die net niet goed geraakt werd door spits Jan Bandstra waardoor de inzet te zacht was.

Ropta Boys bleef de aanval zoeken en tien minuten voor het rustsignaal was daar de beloning voor Rutger Torensma die een prima voorzet van Turkstra in de linkerhoek schoot. Net voor rust kreeg Ropta Boys een corner die door Sytze Talsma perfect op het hoofd van Turkstra werd gelegd die hem keihard binnen kopte en zo de 0-2 op zijn naam zette. Een mooie stand om naar binnen te gaan voor een warme kop thee.

Ouwe Syl kwam goed uit de rust en was gevaarlijk bij standaard situaties. Een vrije trap kon ternauwernood door Rudi Torensma voor de lijn worden weg gehaald en de corner die daar uit volgde werd door Ouwe Syl hard op de lat gekopt. Hier was Ropta Boys niet ongelukkig en kon het de voorsprong behouden.

De groen/gelen schakelden om en gingen weer aanvallen wat halverwege de tweede helft voor een riante 3-0 voorspong zorgde. Het was weder om Torensma die via een mooie individuele actie de achterlijn haalde en een prachtige voorzet op Turkstra gaf die de bal nogmaals snoeihard achter de keeper van Ouwe Syl kopte.

Na deze goal was Ropta Boys voetballend een stuk beter en liet prachtig aanvallend voetbal zien. Er kwamen kansen maar de goal werd niet gevonden, een keihard schot van Geert Linthof vanaf een meter of dertig eindigde op de paal en spatte het veld weer in, in de scrimmage lukte het Bandstra net niet om de bal onder controle te krijgen om binnen te schieten. Met deze ruime voorsprong was het ook geen noodzaak om te scoren en kreeg Andre Turkstra een publiekswissel na zijn twee prima kopgoals.

Ropta Boys voetbalde de wedstrijd rustig uit en Ouwe Syl was niet meer bij machte om gevaarlijk te worden. De goed leidende scheidsrechter liet de blessure tijd dan ook voor wat het was en floot op tijd af.

Een aantal spelers van Ropta Boys vierde de overwinning door in het water van de naastgelegen ijsbaan te springen. Het feest was groot nu de sub top weer iets dichter bij komt. Volgende week wacht promovendus Ternaard die het zwaar heeft in de vierde klas. Ook hier zullen punten gehaald moeten worden door Ropta Boys in de hoop dat de concurrentie dit na laat en er zo een gaatje geslagen kan gaan worden.