Account
Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Foto: Berend IJtsma

Roas Kuipers winnaar 48e FMDT Solistenconcours

di 31 januari 2023 11.00 uur

GARYP - Zaterdag werd in dorpshuis It Geahûs in Garyp voor de 48e keer het solistenconcours georganiseerd door de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel. De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles. Dit betekent dat de indeling in divisies plaatsvindt en er een puntenwaardering wordt toegekend op basis van het zogeheten 100-puntensysteem.

Van alle verenigingen bij de federatie aangesloten verenigingen waren vertegenwoordigd. Het betreft Legato Burgum, De Bazuin Oentsjerk, Bernlef Noardburgum, Joost Wiersma Jistrum, De Lofstem Sumar en Speelt Wel Suwâld.

De 42 deelnemende solisten, duetten, kwartetten en kwintetten werden door de heer Syde van der Ploeg gejureerd. Bert Liefers begeleidde nagenoeg alle deelnemers op de piano.

Het solistenconcours verliep in goede, gezellige en ontspannen sfeer, alhoewel het voor de deelnemers wel de nodige spanningen oplevert. Gelukkig is de jury altijd zo ervaren om goed door heen te kijken. De geleverde prestaties waren weer van een goed niveau. Wat ook wel blijkt uit de uitslagen.

  • Winnaar in de jeugddivisie werd Jildou Taekema (Joost Wiersma) met 85 punten.
  • Winnaar in de 5e divisie werd Eline de Zwart (Joost Wiersma) met 83 punten.
  • Winnaar in de 4e divisie werd Anna Zwart (De Bazuin) met 85 punten.
  • Winnaar in de 3e divisie werd Teatske Prins (De Bazuin) met 83 punten.
  • Winnaar in de 2e divisie werd Amarinske van Viegen (Joost Wiersma) met 85 punten.
  • Winnaar in de 1e divisie werd Roas Kuipers (De Bazuin) met 95 punten.

Daar Roas Kuipers de meeste punten over het gehele solistenconcours kreeg, is zij, voor het derde jaar achtereen, de dagwinnaar. De Bureau Benedictus wisselbokaal werd uit handen federatiebestuurslid Paulus Koops uitgereikt aan Roas. Roas Bureau Benedictus wisselbokaal nu dus Bureau Benedictus wisselbokaal behouden.

Alle divisie winnaars (behalve de jeugd, omdat er geen jeugddivisie is) mogen op 20 mei 2023 de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel vertegenwoordigen bij De Klank & Slach fan Fryslân, het provinciale solistenconcours van de OMF in de Rinkelbom te Heerenveen. Alle andere solisten, duetten, trio’s, kwartetten kunnen zich aanmelden voor deelname aan De Klank & Slach fan Fryslân.

Het 49e FMDT solistenconcours is op zaterdag 27 januari 2024.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....