Account
Logo
Zoeken
15.6 °C
School zet zelf bussen in tijdens staking volgende week

School zet zelf bussen in tijdens staking volgende week

vr 3 februari 2023, 12.41 uur

DRACHTEN - Scholengemeenschap Firda (voorheen Friesland College en ROC Friese Poort) zet volgende week zelf bussen in om leerlingen heen en weer school te vervoeren. De gehele week wordt er gestaakt in het openbaar vervoer waardoor er geen bussen rijden.

Firda noemt het een 'extra helpende hand' in een mail aan de leerlingen / ouders. "In samenwerking met Dalstra Reizen zetten we volgende week zelf bussen in! Deze bussen nemen niet de routes van het openbaar vervoer over, maar gaan 's ochtends en 's middags rijden op de 10 tot 15 belangrijkste reisroutes van onze studenten naar en van de schoollocaties. Uiteraard is dit voor jullie gratis."

Door de aangekondigde staking zouden juist veel scholieren de dupe worden. De staking is gepland van maandag tot en met vrijdag. Firda schrijft: "Wij respecteren het recht op staken, maar wij hebben ook een zorgplicht naar onze studenten én medewerkers. De stakingen zijn voor een hele week aangekondigd, juist nu er net een nieuwe onderwijsperiode is gestart. Er worden ook online lessen gegeven, maar voor ons in het mbo is fysiek onderwijs van groot belang. Het gaat immers in grote mate om praktijklessen. Ook weten we uit de coronatijd hoe belangrijk ontmoeting is."

De school is momenteel druk bezig om de busroutes samen te stellen en het aantal bussen te bepalen. Leerlingen en ouders worden opgeroepen om hun berichten goed in de gaten te houden, in het weekend volgt nadere informatie over de tijdelijke busroutes.

 

Poll: Firda zet zelf bussen in, wat vind jij daarvan?

Een goede actie!  
71.2%
Dit hadden ze eerder moeten doen!  
7.6%
Helemaal mee eens  
3%
Creatief bedacht  
18.2%
66 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'


regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolde
regionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum