Account
Logo
Zoeken
17.6 °C
Vrouw (88) slachtoffer van bankhelpdeskfraude

Vrouw (88) slachtoffer van bankhelpdeskfraude

do 23 februari 2023, 21.30 regionaal

HAULERWIJK - Een 88-jarige vrouw uit Haulerwijk is donderdag slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. De bejaarde vrouw werd aan het begin van de middag benaderd door iemand die zich voordeed als medewerker van de Rabobank. Er zouden namelijk frauduleuze handelingen met haar pas plaatsvinden.

Oplettende buurtbewoner

De zogenaamde medewerker vroeg de vrouw om haar pincode en bankpas. Net voor half vijf belde een man bij de vrouw aan en kwam haar bankpas ophalen. De vrouw gaf samen met haar pincode de pas af.

Een oplettende buurtbewoner zag kort daarna een man uit haar woning rennen aan de Berkenweg in het dorp. De buurtbewoner is vervolgens naar de vrouw gegaan en heeft de politie gebeld.

Transactie geblokkeerd

Bij een pinautomaat in Haulerwijk werd geprobeerd om te pinnen. Door de Rabobank werden de pintransacties geblokkeerd. Door een opvallende transactie was de bank alert.

Camerabeelden opgevraagd

De politie heeft direct een zoekslag gemaakt in de omgeving. Ook werd er uitgekeken bij verschillende pinautomaten. De camerabeelden van de pinautomaat waar gepoogd werd om te pinnen zijn door de politie opgevraagd. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws