Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.4 °C

De 16-jarige debutant Eline van Marrum (Foto: Meint de Vries)

Libertas lijkt klaar voor de topper tegen FC Marlène!

ma 06 maart 2023 16.35 uur

DAMWâLD - De zaalvoetballers van Libertas deden afgelopen vrijdagavond in Amsterdam goede zaken door nummer drie OS Lusitanos met 5-2 te verslaan. Naaste concurrent FC. Marlène won met 10-2 van Den Haag en blijft koploper in de eredivisie zaal voor vrouwen. Libertas volgt op één punt. De beide beste teams van Nederland treffen elkaar komende vrijdagavond in campus Damwâld.

Libertas kwam tegen OS Lusitanos nooit in de problemen. De Amsterdammers mochten zich in de handen knijpen met maar vijf tegendoelpunten. Maar liefst vijf keer testten de Friezinnen de paal en/of lat. In een hoog tempo werd OS Lusitanos vanaf de aftrap bestreden. Jessie Prijs onderschepte halverwege de eerste helft een lange bal, denderde door richting het vijandelijk doel en liet keepster Myrthe Roest vervolgens kansloos.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd. Een sterk acterend Libertas dat zeker 70% balbezit had. Een een-tweetje tussen Silke van der Wal en Sam Bosma werd door laatstgenoemde tot als nel tot een doelpunt gepromoveerd. Eventjes kwam Libertas onder druk te staan. Door een doelpunt van Lotte Hopman kwam de spanning terug in de wedstrijd.

Met een fraaie passeeractie liet zij keepster Laura Hummel kansloos. Maar de vreugde was van korte duur. Een minuut later was het verschil weer twee doelpunten. Sam Bosma tekende namelijk voor haar tweede doelpunt door de bal hoog in het doel te schieten. Natuurlijk kon Jessie Prijs daarna niet achterblijven (1-4).

Kim van Velzen mocht nog een doelpuntje voor de Amsterdammers meepikken. De nog maar 16-jarige Eline van Marrum uit Franeker had haar debuut nog meer glans kunnen geven door de bal niet tegen de paal maar in het doel te schieten. Evelien Mensies maakte vlak voor tijd aan alle illusies van OS Lusitanos een eind. Door een prachtige vooractie van de beste speelster van het veld, Silke van der Wal, schoot zij de bal onberispelijk in het doel.

Met deze drie punten is het verschil met de nieuwe nummer drie ZVG Cagemax, die gelijkspeelde tegen Futsal Rotterdam, opgelopen tot 10 punten. De eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....