Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

Anjum kan negatieve reeks tegen Berlikum niet doorbreken

za 18 maart 2023, 20.31 uur

EANJUM - De cijfers vooraf waren meer dan duidelijk. Van de laatste 7 ontmoetingen tussen Berlikum en Anjum wisten de gastheren er 6 in winst om te zetten. De Anjumer cijfers waren ook meer dan duidelijk: 32 doelpunten tegen en zelf 9 keer het doel van de gastheren gevonden. De laatste keer dat Anjum de 3 punten meenam van sportpark de Koekoek naar het eigen Kolkenfjild dateert van het seizoen 2001-2002. Destijds werd met 1-2 gewonnen.

Zaterdagmiddag zagen de 185 aanwezige belangstellenden dat de thuisclub niets aan het toeval overliet. Met name in de eerste helft werd het verschil gemaakt. Ook deze keer leverde de ontmoeting louter windeieren op voor de Anjumers tijdens het bezoek aan sportpark de Koekoek.

Anjum mist, Berlikum mist niet

Bijna had Anjum brutaal de leiding genomen in de openingsfase van dit sportieve treffen. Een verre ingooi van Bert Zijlstra werd doorgekopt en kwam pardoes voor de voeten van Stephan Overkempe. De Anjum spits moest echter zijn meerder erkennen in de sluitpost van de thuisclub.

Lang bleef echter de brilstand niet op het scorebord. Een snelle uitval van de thuisclub zorgde voor een wijziging in de tussenstand. Een lange solo van Thomas Dijkstra eindigde met een inzet die uiteindelijk buiten het bereik van keeper van Dijk via de binnenkant van de paal in het doel rolde.

Het aluminium de grote vriend van Anjum
De thuisclub ging voortvarend op jacht naar het tweede doelpunt. De snelle voorhoedespelers bezorgden de Anjum verdediging handen vol werk. Gelukkig had keeper Lieuwe van Dijk dikwijls een passend antwoord op de aanvalsgolven van de equipe van Wibo de Brouwer. Mocht de Anjum goalie het antwoord schuldig blijven dan was daar nog altijd "de hulp" van paal en lat.

Zonder deze "hulptroepen" zouden de teams met een hele andere tussenstand halverwege aan het kopje thee zitten. De rust werd aangevangen met een terechte 2-0 voorsprong voor de thuisclub. Robert Machiela werd zo’n 10 minuten voor de pauze bejubeld , toen hij de tweede treffer voor de runner up liet aantekenen.

Speldenprikjes

Achteraf was het eerste deel van de wedstrijd het beste en mooiste geweest. Na de hervatting kwamen de toeschouwers niet of nauwelijks aan hun trekken. Speldenprikjes werden uitgedeeld. Echt pijn deden deze niet. Anjum liet wel iets meer van zich spreken. Echt kansen op de aansluitingstreffer bleven uit. Ook de thuisclub kwam zo nu en dan gevaarlijk voor het Anjum doel. Heel even leek de derde treffer gescoord te worden. Wiebe Dijkstra dacht hier anders over en redde op de doellijn door de bal op de juiste manier uit te verdedigen.

Anjum eindigt met 10 man.

Helaas kreeg deze ontmoeting nog een vervelend staartje. Arjen Schregardus werd met een hoofdwond met een brancard van het veld gedragen. Hopelijk valt de blessure mee. Wisselmogelijkheden waren er niet meer voor het duo Kooistra/Zijlstra. Met 10 man werd de wedstrijd beëindigd. In de tussenstand kwam echter een wijziging meer.

Conclusie.

Anjum moest zijn meerder erkennen in een , voor de rust, goed spelende tegenstander. Na de uitslagen van zaterdagmiddag is Anjum in een spannende strijd gewikkeld om de zo gewenste achtste plek. Op dit moment staan de withemden vier punten achter ODV dat op plek acht bivakkeert.

Lukt het de Kolkenfjildbewoners om in de komende drie thuiswedstrijden tegen resp. ONT, SC Twijzel en Zwaagwesteinde deze kloof te slechten?

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
28.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!