VV Anjum sleept drie punten in de wacht

zo 21 mei 2023, 10.20 sportnieuws

OENTSJERK - Wedstrijdronde 25 stond zaterdagmiddag op het programma. Nog twee wedstrijden voor de boeg en de reguliere kompetitie is ten einde. Anjum ging op reis naar Oentsjerk. De thuisclub had nog een minieme kans om het vege lijf te redden.

Twee keer winnen met grote cijfers, ja dan zou het voetbalsprookje compleet zijn. Bij twee overwinningen voor Anjum, ja dan zou er nog een kleine kans zijn om de herkansingsronde na afloop van de kompetitie te ontlopen. Anjum trok aan het langste eind en won met 1-2.

Uitval en comeback
De wedstrijd was nog maar nauwelijks in gang gezet of Rikus van der Meulen moest letterlijk van het veld gedragen worden met een , naar het zich laat aanzien, ernstige blessure. Zijn vervanger was , heel verrassend voor velen langs de lijn, niemand minder dan Wietse Rosier. Hij maakte zijn come back in Anjums hoofdmacht.

Anjum maakt het verschil.
De wedstrijd tussen de nummers elf en twaalf golfde op en neer. De 86 aanwezige supporters zagen na bijna een kwartier spelen dat Douwe Dijkstra na een breedtepassje van Johan Boersma Anjum op een 0-1 voorsprong tikte. De 0-1 voorsprong bleef tot het rustsignaal in stand. Ondanks verwoede pogingen van Niels Moezelaar en Thom Stielstra.

Het leverde voor de thuisclub niet het gewenste resultaat op. Ook Stephan Overkempe en Johan Sipma strandden in het zicht van de haven. Op slag van rust schreeuwde alles wat Anjum lief en dierbaar was om een strafschop. Keeper Joran Koopman liep bij het onderscheppen van de bal Anjums routinier Stephan Overkempe omver. De bal kwam echter niet op elf meter te liggen.

Trynwâlden komt langszij.
In de beginfase van de tweede helft kwam daar toch het zo gewenste doelpunt van de thuisclub. Na een handsbal in de Anjum verdediging, kwam de bal nu wel op elf meter van het doel te liggen. Danny van Dijk liet keeper van Dijk kansloos. Waar de stand in evenwicht kwam, daar werd de wedstrijd hervat met 11-10 spelers. Ytse Eise Kloosterman werd na een opmerking richting de leidsman naar de kleedbox gestuurd. Heel even leek de thuisclub er "op en over te gaan". Echter Lucas Zijlstra redde op de doellijn en behoedde Anjum voor een achterstand.

Anjum neemt de leiding.
Trainer Remco Kooistra bracht Yorrick Elzinga in veld. Hij zou de "rots in de branding" zijn gedurende het laatste deel van de wedstrijd. Ondanks het feit dat Anjum met een man minder speelde, werden er kansen gecreëerd. Het was dan ook geen verrassing dat de 1-2 op het scorebord verscheen. Arjen Schregardus liet met een lage schuiver keeper Koopman kansloos.

Afkoelingsperiode.
Zowel de thuisclub als Anjum gingen op jacht naar meer. Zo was Arjen Schregardus bijvoorbeeld op weg naar het vijandelijke doel. Net buiten het strafschopgebied werd de snelle Anjum aanvaller op onreglementaire wijze gestuit. De Trynwâlden verdediger kreeg een gele kaart voor deze overtreding. De Anjum aanhang had liever een andere kleur gezien en reageerde luidruchtig en fel bij het tonen van de gele prent. Te fel , naar het oordeel van de scheidsrechter. De wedstrijd werd even een paar minuten stilgelegd en kon daarna zonder problemen uitgespeeld worden.

De 1-2 tussenstand werd uiteindelijk tot eindstand gepromoveerd, hoewel beide teams mogelijkheden kregen om de 1-2 tussenstand te wijzigen.

Conclusie.
Na de resultaten van zaterdagmiddag mag Berlikum zich kampioen noemen van de derde klas B na de 2-3 overwinning tegen runner up Rijperkerk. Berlikum gefeliciteerd en veel succes volgend jaar in de tweede klas. Onderaan de ranglijst was het doek al gevallen voor Rottevalle en Veenwouden. Door het verlies tegen Anjum zal Trynwâlden volgend seizoen ook een trapje lager acteren.

Voor Anjum is er dus nog een minieme kans om via de regulieren kompetitie het derde klassersschap
te prolongeren. Zelf moeten de Anjumers winnen, terwijl op de andere velen de uitslagen van Wykels Hallum, Minnertsga, en Grootegast , de withemden gunstig gezind moeten zijn. Het worden nog spannende minuten op ’t Kolkenfjild te Anjum.
Anjum- Rijperkerk begint zaterdag als vanouds om 14.30 uur.