Account
Logo
Zoeken

Oudega Sm. organiseert opnieuw Kleintje Slachte

zo 21 mei 2023, 11.12 sportnieuws

OUDEGA - Het is nog even wachten wanneer de Slachte Marathon weer doorgaat, daarom heeft Doarpsbelang Aldegea dit jaar opnieuw haar Kleintje Slachte georganiseerd.

Op zaterdag 10 juni houdt Oudega Smallingerland de vierde editie van haar Alle om Slachte Kuier. De organisatie hoopt vele fanatieke wandelaars met haar Kleintje Slachte weer een goed alternatief te bieden.

De laatste keer in 2019 maakten ruim driehonderd fanatieke wandelaars kennis met de verrassende wandelpaden in en rondom het dorp tijdens de eerste editie van de Alle om Slachte Kuier in Oudega Smallingerland.

Deelnemers konden kiezen uit een route van 5, 10 en 21+ kilometer, die hen langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidde. Dit jaar kiest de organisatie opnieuw voor deze drie afstanden. Elke keer zijn de routes anders, zodat dit keer ook wederom het dorp en de mooie omgeving rondom het dorp aan de wandelaars voorbij trekt.

Historische wandelpaden

Beide routes voeren de wandelaars over polderdijken, door weilanden en langs het water. Gelegen in de Noardlike Fryske Wâlden kent Oudega bovendien een prachtig coulisselandschap. De afgelopen jaren werden diverse historische wandelpaden op initiatief van Doarpsbelang Aldegea in oude luister hersteld. Deze "Smûke paden" vormen dit jaar de basis voor de nieuwe routes.

Culturele traktaties

Deelnemers worden ook tijdens de 4 de editie van de Alle om Slachte Kuier in de watten gelegd door diverse culturele traktaties, langs de route zijn daarnaast diverse horecaondernemers uit het dorp die met een lekker hapje en drankje (tegen betaling) staan.

De starttijd van de 21+ km-route is 09:30 uur. Deelnemers aan de 10 en 5 km km starten om 10.00 uur.

Aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 10 juni in Oudega Smallingerland kan tot 9 juni via deze site.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws