Account
Logo
Zoeken
KF De Wâlden heeft technische staf compleet

KF De Wâlden heeft technische staf compleet

ma 19 juni 2023, 10.06 sportnieuws

OENTSJERK - KF De Wâlden is verheugd om te kunnen mededelen dat het de technische staf voor komend seizoen rond heeft. Nadat eerder Sake Koelma al werd teruggehaald als hoofdtrainer, zijn daar Bert van der Leij en Nathan Sprey aan toegevoegd. Froukje van der Meer (oud-speelster van KF De Wâlden 1) zal fungeren als teammanager.

Daarmee zijn alle posities ingevuld en staat er een zeer sterke trainersstaf voor het nieuwe seizoen.

Van der Leij gaat de rol van trainer/coach van KF De Wâlden 2 vervullen, terwijl Sprey als assistent voor het eerste en tweede team aan de slag gaat. Van der Leij heeft onder meer een verleden als hoofdcoach van Pallas ’08 en Spannum en was eerder bij CSL actief als assistent-trainer onder Koelma.

"Naast dat ik het trainersvak leuk vind en daarom veel zin heb in komend seizoen, heb ik nog een reden om deze rol op mij te nemen. Sinds december 2021 ben ik woonachtig in Gytsjerk, wat mij erg goed bevalt", aldus Van der Leij. "Maar door alle drukte met de verbouw van onze woning en werk, blijft mijn sociale netwerk in deze omgeving klein. Door de rol als trainer/coach bij KF de Wâlden te accepteren krijg ik direct de mogelijkheid om meer mensen in deze omgeving te leren kennen."

Met Sprey wordt er ook gezorgd voor een clubafvaardiging in de technische staf. Hij stopt dit seizoen als speler in de A-selectie en had een groot deel van de selectie eerder al onder zijn hoede in de diverse jeugdteams. "Omdat er komend seizoen in mijn privéleven wat verandert, kan ik niet als hoofdtrainer fungeren bij een (jeugd)ploeg", aldus Sprey. "Dat ik oP deze manier toch een bijdrage kan leveren aan mijn eigen club, vind ik een mooie uitdaging en daar kijk ik naar uit. Hetzelfde geldt voor de samenwerking met Sake en Bert. Het wordt wellicht even wennen om komend seizoen in een andere rol op het veld te staan, maar dat zal voor de spelers niet anders zijn."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws