Account
Logo
Zoeken
13.9 °C
© Jochem Wiersma

Paardenmarathon in Driezum-Wâlterswâld

vr 28 juli 2023, 18.30 regionaal

WALTERSWALD - Dit weekend staan de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer in het teken van de jaarlijkse paardendagen. Vrijdag stond traditiegetrouw de paardenmarathon op het programma. Er verschenen 147 aanspanningen aan de start.

Met de aanspanning van Anne Okkema, die als laatste startte, bleef het tot het einde van de dag spannend.

Maandenlang is er door een groot aantal, veelal jonge, vrijwilligers gewerkt aan de elf fraaie hindernissen in de dorpen Damwâld, Wâlterswâld en Driezum.

Het doel is om het parcours zo snel mogelijk en foutloos te rijden. De menners die deze kunst het beste beheersen mogen zich aan het einde van de dag "Open Fries Kampioen Paardenmarathon” noemen, een titel om trots op te zijn. De hele marathon was van dichtbij te volgen en is gratis toegankelijk voor het publiek.

De deelnemers kwamen vanuit het gehele land naar dit prachtige evenement voor de paardenliefhebber. Er waren dit jaar ook weer vele aanspanningen van Ameland, Brabant en vanuit België present.

Het evenement trok veel publiek die onder mooie weersomstandigheden genoten van de kunstig gebouwde en prachtig aangeklede hindernissen en de prestaties van de aanspanningen. De Paardendagen besluiten het weekend met op zaterdag een boerendag en een simmerjûnspektakel.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Welk besluit zou u nemen als u raadslid zou zijn?

Huisvesting voor statushouders  
56.5%
Focus op permanent AZC in Dokkum  
43.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!