Account
Logo
Zoeken
Foto: Jelke Jongsma

Brand in leegstaande boerderij in Rinsumageast

di 12 september 2023, 17.29 regionaal

RINSUMAGEAST - In een leegstaande boerderij aan de Klaarkampsterwei in Rinsumageast brak dinsdag aan het einde van de middag brand uit. De brand werd ontdekt door de buren.

Uit voorzorg werden er vrij snel meerdere brandweerploegen opgeroepen voor de brand. De eerste brandweerploeg werd om 17.18 uur opgeroepen en korte tijd later werd ook nog de Burgumer brandweer opgeroepen.

De brandweer vreesde aanvankelijk dat er problemen konden ontstaan vanwege de waterwinning. De Burgumer brandweer rukte daarom uit om het 'groot watertransport' ter plaatse te brengen.

De ploegen van Dokkum, Damwâld en Ferwert waren daarvoor al ter plaatse gekomen om het vuur te bestrijden.

Omstreeks 18.15 uur was de brandweer nog bezig met blussen. Er is overigens geen sprake van een uitslaande brand. "Er worden momenteel drie tankautospuiten en een hoogwerker ingezet om de brand te bestrijden" aldus een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer liet om 19.30 uur weten: "De brand is onder controle. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. Een specialistisch bedrijf komt ter plaatse om te onderzoeken dit inderdaad het geval is."

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws