Account
Logo
Zoeken
Zoeken
12.9 °C
Foto: Geert Huisman

Melkwagen van Melk Transport Twente gekanteld

za 16 september 2023 12.40 uur

GERKESKLOOSTER - Een melkwagen van Melk Transport Twente is zaterdag rond het middaguur gekanteld op de rotonde aan de Verlaatsterweg in Gerkesklooster. Vermoedelijk ging het mis toen de chauffeur de rotonde wilde verlaten. Hij reed op dat moment richting het dorp.

De hulpdiensten werden om 12.14 uur opgeroepen. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over de chauffeur nadat een man en vrouw de man uit de cabine hadden gehaald. De man is met vermoedelijk een gebroken arm en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval kwam er dieselolie en melk vrij dat de weg en het fietspad besmeurde. De brandweer werd net na 12.35 uur opgeroepen. Zij hebben samen met medewerkers van Friesland Campina de uitstroom van melk dichtgedraaid. Hierdoor is de melklekkage gestopt.

De brandweerlieden hebben het fietspad schoongespoeld. Door de gemeente zijn er later hekken geplaatst op de rotonde. Door de politie is het waterschap ook ingeschakeld.

Het verkeer nam tijdelijk de rotonde deels in tegengestelde richting om zo langs de vrachtwagen te komen. Wanneer het voertuig is leeggepompt, zal een berger de melkwagen gaan bergen. Het is vooralsnog onbekend wanneer de weg weer vrij zal zijn.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

donderdag 21 september | 9 reacties

Tuinhuisje vat vlam in Kollum