Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Boete en celstraf voor broers voor kroeggevecht op Oktoberfest

Boete en celstraf voor broers voor kroeggevecht op Oktoberfest

vr 29 september 2023, 13.45 regionaal

LEEUWARDEN - Een gevecht op de stoep van een café aan de Hoofdstraat in Gorredijk leverde twee broers uit Jubbega en Donkerbroek vrijdag bij de politierechter een geldboete en een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op.

Oktoberfest

Twee mannen werden begin oktober vorig jaar tijdens de viering van het Oktoberfest buiten het café te grazen genomen. Beide mannen hadden klappen op het hoofd gehad, allebei hadden ze een hersenschudding opgelopen.

De slachtoffers en een paar getuigen hadden de broers uit Donkerbroek en Jubbega, 28 en 34 jaar oud, aangewezen als de personen die de klappen hadden uitgedeeld.

Geduw en getrek

In eerste instantie was het in de kroeg onrustig geweest. Iemand zou een tafel waaraan een van de broers zat hebben omgestoten. Ze waren zich van geen kwaad bewust, vertelden de broers op de zitting. Na wat geduw en getrek zouden de broers naar buiten zijn gelopen, waar een van de broers een vuistslag in het gezicht zou hebben gekregen.

Letsel

Ze ontkenden pertinent dat ze de twee mannen, waaronder een oud-werknemer van het café, hadden mishandeld. Op de vraag van de rechter hoe het letsel van de slachtoffers dan kon zijn ontstaan, een van de slachtoffers had een allemaal op het hoofd, moesten de twee het antwoord schuldig blijven. De oudste van de twee zei dat hij een van de mannen nog voor zich staan. "Maar ik heb hem geen klap gegeven, niks".

Schadevergoeding

Een van de slachtoffers heeft weken niet kunnen werken. De man zou nog steeds de gevolgen ondervinden van de hersenschudding. Hij diende een schadevergoeding in. De rechter wees 700 euro smartengeld toe. Net als de officier van justitie achtte de rechter bewezen dat beide broers zich schuldig hadden gemaakt aan mishandeling.

Geen strafblad

De jongste broer had geen noemenswaardig strafblad, hij werd veroordeeld tot een boete van 750 euro. De 34-jarige werd veroordeeld tot een celstraf van acht weken waarvan zes voorwaardelijk. In zijn zaak gold het taakstrafverbod, hij heeft eerder een werkstraf gedaan voor een mishandeling. Het was ook alleen in zijn zaak dat de schadevergoeding werd toegewezen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
40.5%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.5%
Dit zaakje s!nt  
8.4%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!