Account
Logo
Zoeken
11.4 °C

Unieke samenwerking voetbalverenigingen

ma 9 oktober 2023, 11.55 sportnieuws

BURDAARD - Een unieke samenwerking tussen voetbalverenigingen Marrum, Wardy, Birdaard, Blija, Holwerd én Ternaard. Na een lange aanloop, die is begonnen in januari 2022, zijn de verenigingen er in geslaagd samen concrete stappen te uit te werken richting het uiteindelijke doel: Het stimuleren en verbeteren van het eigen (jeugd)voetbal op de lange termijn.

Het uitgangspunt is het verhogen van de kwaliteit en borgen van plezier van alle spelers. Door de handen ineen te slaan en krachten te bundelen is het mogelijk een grotere vuist te maken dan wanneer clubs hier ieder voor zich in voorzien.

Dit unieke project, nog nooit werkten zoveel verschillende voetbalverenigingen op deze schaal samen zonder te fuseren, wordt breed gedragen door gemeente Noard-East Fryslân en Sport Fryslân. Hierdoor is het mogelijk om voor het volledige seizoen, in de persoon van Jan Dupon, een clubkadercoach aan te stellen. Dupon begeleidt de trainers van de verenigingen en zal gedurende het seizoen een aantal kennissessies organiseren.

Daarnaast is vanuit deze samenwerking gezamenlijk de cursus tot pupillentrainer van de KNVB aangekocht. Hiermee worden de trainers van de betreffende verenigingen in de gelegenheid gesteld om vlakbij huis hun kennis te vergroten en trainerspapieren te behalen.

Alle betrokkenen verenigingen zijn erg enthousiast over deze samenwerking en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws