Account
Logo
Zoeken
11.4 °C
Twee schapen ritueel geslacht in weiland bij Kollum
Het weiland waar de schapen te grazen werden genomen

Twee schapen ritueel geslacht in weiland bij Kollum

zo 15 oktober 2023, 15.55 regionaal

ALDWALD - Twee schapen zijn zaterdagnacht ritueel geslacht in een weiland aan de Terlunewei tussen Kollum en Aldwâld. Schapenhouder Tjalling Schotanus ontdekte de slachtpartij zondag rond 9.00 uur.

Schotanus miste de twee schapen direct toen hij 's ochtends zijn ronde langs het weiland deed. Hij had zaterdag 15 schapen in het weiland lopen en het waren deze zondag 13. Hij ging gelijk op onderzoek uit.

In de sloot trof hij korte tijd later een plastic zak met de kop, poten en vacht van de vermiste schapen. De ingewanden waren los in het water gedumpt.

Mensenwerk

Dat het mensenwerk is, is duidelijk. "Dit wie in slagter dy't wit wat der docht" aldus Schotanus. "Se ha gewoan de strot trochsnijdt....." Het vlees is vervolgens meegenomen.

De politie is ook door de schapenhouder geïnformeerd maar deze is zondag niet langsgekomen. De schapenhouder werd gevraagd om de foto's door te sturen. Omdat deze foto's zo luguber zijn, zijn deze niet geplaatst bij dit nieuwsbericht.

Rituele slachting

Voor zover bekend gebeurt het niet vaak dat er schapen uit een weiland worden buitgemaakt en geslacht. In 2009 publiceerde WâldNet ook het nieuws over schapen die ritueel geslacht werden bij Feanwâlden. Het was voor schapenhouder Schotanus de eerste keer dat hij dit meemaakt.

 

Poll: Wat is jouw zorg rondom schapen in de regio?

Illegale slachtingen  
31.3%
Aanvallen door wolven  
32%
Economische impact voor boeren  
10.2%
Geen zorgen  
26.6%
128 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws