Account
Logo
Zoeken
13.6 °C

Wagenborg introduceert online reserveren voor veerdienst

di 28 november 2023, 12.04 uur

HOLWERT - Toeristen die naar Ameland of Schiermonnikoog willen varen kunnen vanaf 2024 een plek op de veerboot van Wagenborg (WPD) reserveren. Alleen eilanders te voet kunnen zonder een reservering de boottocht maken.

Het nieuwe online reserveringssysteem treedt vanaf 1 januari 2024 in werking. Dit geldt voor personen, fietsen en motoren. Deze nieuwe service biedt reizigers de kans om hun overtocht vooraf te plannen en verzekert hen van een afvaart en plek aan boord.

Meer zekerheid

"Het reserveringssysteem biedt meer zekerheid en flexibiliteit, terwijl het de rederij helpt om haar schepen efficiënter in te zetten, met als resultaat een verbeterde bereikbaarheid van de eilanden." aldus Wagenborg.

Eilandbewoners te voet hoeven geen reservering te maken, omdat Wagenborg speciale plaatsen aan boord van de veerdienst beschikbaar houdt voor eilanders.

In 2024 wordt de 5-kwartierdienst tussen Ameland en Holwert voortgezet, met de toevoeging van een tweede schip, dat wordt ingezet tot een laagwaterstand van -1,30 meter onder NAP. In de dienstregeling vaart één schip zes keer per dag vanaf zowel het eiland als het vasteland.

Het tweede schip wordt afhankelijk van het getij tot vier keer per dag ingezet. Het reserveren voor personen zal ervoor zorgen dat reizigers beter worden verdeeld over de beschikbare capaciteit, vooral bij getij varen.

Veiligheid

WPD blijft zich inzetten voor veiligheid en zal de eerder genomen maatregelen in 2024 voortzetten om een veilige overtocht te garanderen. De rederij streeft ernaar de eilanden voor iedereen toegankelijk te houden, zelfs onder uitdagende omstandigheden.

Toegangspoortjes

Vanaf 28 november 2023 wordt de mogelijkheid om online te reserveren beschikbaar gesteld voor reizigers. Vanwege toegangscontrole zijn extra aanpassingen nodig bij de Havenkantoren op de eilanden. In havenkantoor Nes worden de toegangspoortjes geplaatst in december, terwijl op Schiermonnikoog eerst een tijdelijke toegangscontrole wordt geïnstalleerd.

Voor meer informatie over online reserveringen kunt u terecht bij de veelgestelde vragen op onze website www.wpd.nl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Automobilist botst tegen vangrail en vlucht

Automobilist botst tegen vangrail en vlucht

regionaal nieuws

Zebra's in actie voor nieuwe zebrapaden

Zebra's in actie voor nieuwe zebrapaden

Poll: Moet het zebrapad aan de Drift er komen?

Ja  
69.7%
Nee  
30.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Komst van nieuw woonbouw in Hurdegaryp

Komst van nieuw woonbouw in Hurdegarypregionaal nieuws

Bestelbus in brand gestoken in Opende

Bestelbus in brand gestoken in Opende


regionaal nieuws

Grouster (24) overleden bij ongeval op de A7

Grouster (24) overleden bij ongeval op de A7