Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Andrea Deelstra , winnares in 2022 komt na 3 km het strand op bij het Westerpad (foto Anja Brouwer)

4350 deelnemers bij 19e Ameland Adventurerun

za 9 december 2023, 10.54 uur

NES (AMELAND) - De 19e Ameland Adventurerun vindt plaats op zaterdag 16 december. Er hebben zich in totaal 4350 sporters, van alle leeftijden en niveaus ingeschreven voor de avontuurlijke run midden in de advent periode.

Voor Ameland betekent dit, met in totaal ca. 10.000 bezoekers, een bruisend weekeinde in het vroeger zo stille weekend voor de kerstvakantie.

Ook dit jaar is het gelukt om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen van de halve marathon, de hoofdafstand van het evenement. De uitdaging zowel bij de vrouwen als bij de mannen is het parcoursrecord dat vorig jaar in beide categorien werd verbroken.

Andrea Deelstra (Wapenveld) liep 1.14.26 en Lucas Nieuweboer liep 1.05.53 op het grotendeel onverharde parcours op het eiland. Andrea Deelstra staat ook dit jaar bij de vrouwen als grote favoriete aan de start en zal haar eigen record proberen aan te vallen. Ze is in voorbereiding op de marathon van Sevilla in februari, waar zij kwalificatie voor haar 3e Olympische spelen (Parijs 2024) wil
afdwingen.

Andrea krijgt o.a. concurrentie van de nummer drie van het afgelopen jaar, Mireille Baart (Wageningen), Jessica Oosterlo (Appelscha) en Ruth van der Meijden (Groesbeek). De laatste dame komt graag voor de mooie beleving naar Ameland en heeft een dubbel programma in het Adventurerun weekeinde. Ze start op zondag ook op het NK Cross in Eersel.

Jesper van der Wielen (Wijchen) heeft aangekondigd naar Ameland te komen om het record van Lucas Nieuweboer uit 2022 aan te vallen. Nieuweboer en ook de nummers twee en drie van vorig jaar, Frank Futselaar en Gianluca Assorgia, prefereren deelname aan het
eerder genoemde NK Cross.

Dit biedt weer perspectief voor nieuwe namen in de altijd spannende strijd op de halve marathon bij de mannen. Naast Jesper van der Wielen zullen onder anderen Geart Jorritsma (Sneek) die vorig jaar vierde werd, Bjorn Koreman (Geertruidenberg) en Jasper Boot (Veenendaal) gaan strijden om de podiumplaatsen.

Op 16 december bijten zoals elk jaar de jeugdige lopers (t/m 12 jaar) de spits af om 11.30 uur met de Eilandverhuur Kidsrun over 1 en 2 km. Daarna volgen de Runpoint 5 km prestatieloop en de Klein Vaarwater 10 km prestatieloop. De Wagenborg Halve Marathon start als laatste en de organisatie verwacht dat de laatste deelnemers van de slotafstand rond 16.30 uur de finish zullen passeren.

Het parcours van de Adventurerun 2023 is aantrekkelijk voor lopers van alle leeftijden en niveaus. Veel lopers noemen Ameland niet voor niets als het mooiste halve marathon parcours van Nederland.

Het unieke maar selectieve parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd. Het is uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand vormen het decor van deze avontuurlijke loop Start en finish zijn weer op de Reeweg in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes.

Startvakken

De wedstrijdlopers en de deelnemers afkomstig van Ameland starten in het voorste startvak. In het tweede vak staan de overige deelnemers opgesteld. Dit geldt zowel voor de starts van de 5, 10 en 21 km. Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie zijn te vinden op: adventurerun.nl/

Programma zaterdag 16 december 2023

11.10 Warming up Kidsrun Centrum Nes
11:30 Start 1 km Rabobank Kidsrun Reeweg Nes
11:45 Start 2 km Rabobank Kidsrun Reeweg Nes
12:15 Start 5 km Prestatieloop Reeweg Nes
12:30 Prijsuitreiking Rabobank Kidsrun Kerkplein Nes
13:25 Start 10 km Univé Dichtbij Prestatieloop Reeweg Nes
13:45 Start 21,1 km Wedstrijd- en prestatieloop Reeweg Nes
14:15 Prijsuitreiking 5 en 10 km Kerkplein Nes
16:30 Prijsuitreiking 21,1 km Kerkplein Nes
Aansluitend Adventurerun Finishfeestje Kerkplein Nes

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door de Sporteiland de partner in sportbeleving.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Automobilist botst tegen vangrail en vlucht

Automobilist botst tegen vangrail en vlucht

regionaal nieuws

Zebra's in actie voor nieuwe zebrapaden

Zebra's in actie voor nieuwe zebrapaden

Poll: Moet het zebrapad aan de Drift er komen?

Ja  
70.2%
Nee  
29.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Komst van nieuw woonbouw in Hurdegaryp

Komst van nieuw woonbouw in Hurdegarypregionaal nieuws

Bestelbus in brand gestoken in Opende

Bestelbus in brand gestoken in Opende


regionaal nieuws

Grouster (24) overleden bij ongeval op de A7

Grouster (24) overleden bij ongeval op de A7