Account
Logo
Zoeken
13.5 °C
Klacht tegen Politie Ameland door advocaat PowNed
© WâldNet

Klacht tegen Politie Ameland door advocaat PowNed

za 13 januari 2024, 15.40 regionaal

NES (AMELAND) - Advocaat Jens van den Brink heeft namens PowNed een klacht ingediend bij de politie-eenheid Noord-Nederland. Dit vanwege het optreden van de politie tijdens het bezoek van de omroep aan Ameland op 5 december.

Er wordt gesuggereerd dat de klacht in handen is van het ANP. De politie kon de klacht nog niet bevestigen. Dat meldt VillaMedia.

Een aantal journalisten van PowNed was naar het eiland gereisd om verslag te doen van het Sunneklaasfeest. Dit resulteerde in een confrontatie waarbij meerdere mensen betrokken waren. Toen de politie arriveerde, hebben zij de groepen uit elkaar gehaald en zijn ze met de betrokkenen in gesprek gegaan.

Er zijn op dat moment afspraken gemaakt voor het doen van een aangifte. Vervolgens heeft de politie de journalisten naar een andere locatie op het eiland gebracht. Volgens Van den Brink zou de politie weinig actie hebben ondernomen na de incidenten en kon er geen aangifte worden gedaan op het eiland.

PowNed deed uiteindelijk aangifte op het vaste land. Later zijn er twee verdachten gearresteerd, die inmiddels weer op vrije voeten zijn, maar nog steeds verdachten blijven in de zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws