DTL schiet net tekort na rumoerige wedstrijd tegen Olympia (T1)

ma 29 januari 2024, 22.17 sportnieuws

HANTUM - Het was voor DTL 1 de eerste thuiswedstrijd na de jaarwisseling. Doordat de eerste plaats in de poule gedeeld werd met De Pein 1 en Leeuwarden 1, was het van groot belang om de punten te pakken.

De wedstrijd van DTL 2, die winst behaalde tegen de Walden 4 (16-13), leek een goede voorbode. Na het aankondigen van de teams en de pupil van de week floot scheidsrechter Keuning het startsignaal. Vrij snel werd duidelijk dat het een moeizame wedstrijd ging worden.

Er werd vaak afgefloten voor overtredingen die het publiek niet helemaal kon volgen waardoor de wedstrijd veel stil lag. Daarnaast vielen de doelpunten aan beide kanten moeizaam. De stand ging gelijk op tot aan de rust met een tussenstand van 6-5 in het voordeel van DTL.

Na de rust werd het maken van doelpunten nog moeizamer en nam het fysieke korfbal toe. Veel valpartijen en verbale uitingen waren het gevolg. Ook bleef het soms onduidelijk welke overtreding de scheidsrechter zag en wie de bal uiteindelijk uit mocht nemen.

Als kers op de taart werden er een aantal gele kaarten uitgedeeld aan de spelers van Olympia. Uiteindelijk wist DTL in de tweede helft nog één keer de bal door de korf te krijgen. Olympia pakte de winst door in de tweede helft 3 keer te scoren waardoor de teller op 7-8 stond toen het eindsignaal gefloten werd.