Korfbal: DTL verliest van WWC

zo 4 februari 2024, 12.01 sportnieuws

HANTUM - Dry january is voorbij dus de hoop op liters doelpunten is dan ook weer volop aanwezig. De wedstrijd kent een onrustig begin met veel kansen die niet afgemaakt worden. Onder de druk van het kritische thuispubliek is het de thuisploeg die met een voorzichtig offensief start, WWC heeft echter steeds een antwoord paraat.

Er is sprake van mooi combinatiespel tussen de dames en de
heren en de ploeg van Jan Wagenaar weet elkaar goed te vinden met de lange ballen. Na een kwartier slaagt DTL erin een gaatje te forceren van vier doelpunten voorsprong.

WWC komt er in die periode dan ook maar moeilijk doorheen. In het laatste deel van de eerste heflt begint WWC mondjesmaat bij te scoren, door fraaie acties van de dames van DTL blijft de voorsprong echter rond de 4 a 5 doelpunten.

Na een half uur spelen besluit de scheidsrechter het spel te onderbreken zodat alle partijen even tot rust kunnen komen.

Ruststand 13-8

Na rust is het WWC die sterker start en al gauw wordt dan ook door de bezoekers het openingsdoelpunt van de tweede helft gemaakt. DTL geeft na luttele minuten pas een antwoord en vanaf dat moment barst de strijd opnieuw los.

Aan strafworpen en foutjes is er in de tweede helft geen gebrek. De inzet van beide teams is echter enorm dus voor de neutrale en partijdige toeschouwers is het genieten geblazen.

Na een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft is er een gat van 9 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Dit betekent niet dat WWC zich gewonnen geeft, zij blijven proberen om te scoren. Een aantal spelers van WWC zijn vandaag onzichtbaar in het spel. Of dit de kwaliteit is van hun directe tegenstander, of dat er iets anders aan de hand is, is een mooi uitgangspunt voor een sportieve discussie.

De coach van WWC besluit echter niet te wisselen en zo is het in de laatste vijf minuten vooral de thuisploeg die in alle rust probeert om de voorsprong te vergroten. Er zijn dan ook kansen in overvloed maar bij gebrek aan een slot offensief van de tegenstander is er geen sprake meer van echte druk, hierdoor kan DTL de wedstrijd vroegtijdig beslissen. Een mooie pot korfbal met een positief resultaat voor de thuisploeg.

Eindstand 23-14