Account
Logo
Zoeken
15.6 °C
Bankpasfraudeur berooft vrouw (80) van haar sieraden

Bankpasfraudeur berooft vrouw (80) van haar sieraden

wo 6 maart 2024, 14.33 regionaal

APPELSCHA - De bankpasfraudeurs nemen tegenwoordig niet meer genoegen met alleen de bankpas en pincode van slachtoffers. Een 80-jarige bewoonster aan de Zuider Es te Appelscha werd dinsdag beroofd van haar sieraden.

De bankhelpdeskfraude vond dinsdag plaats tussen 15.00 uur en 16.30 uur.

Het slachtoffer was gebeld door een zogenaamde bank waarbij gezegd werd dat er geld zou zijn overgemaakt naar een buitenlands rekeningnummer. Om dit probleem op te lossen, zou er iemand aan de deur komen om de slachtoffer verder te helpen.

Eenmaal aan de deur, vertelde de man dat er een inbraak had plaats gevonden in de buurt. Hierbij zouden gouden sieraden zijn weggenomen. De sieraden van de bewoonster moesten daarom worden geregistreerd voor het geval dat.....

De sieraden werden meegenomen en de medewerker had uiteraard beloofd weer contact op te nemen. Dat is uiteraard niet meer gebeurd. De man verdween met de noorderzon. Ook de bankpas en andere waardevolle spullen van het slachtoffer zijn afhandig gemaakt door de oplichter.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook is het belangrijk om altijd alert te zijn als iemand zich voordoet als bankmedewerker.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws