Account
Logo
Zoeken
FK Sneldammen jeugd: dubbelslag voor Harmen van der Velde

FK Sneldammen jeugd: dubbelslag voor Harmen van der Velde

zo 24 maart 2024, 9.47 sportnieuws

RINSUMAGEAST - Het Fries kampioenschap sneldammen voor de jeugd werd zaterdag gehouden in MFC de Beijer te Rinsumageast. Bij het sneldammen is er slechts 10 minuten bedenktijd per speler per partij.

Het toernooi verliep erg succesvol voor de deelnemers uit het organiserende dorp. Bij de Welpen waren er 12 deelnemers. Hier werd Tim Zwaagstra uit Rinsumageast voor het tweede jaar op rij Fries kampioen. Mary van der Velde en Mylan Haarsma werden tweede en derde. Beide ook uit Rinsumageast.

Bij de Pupillen werd Harmen van der Velde uit Rinsumageast Fries kampioen door Margriet de Vries uit De Westereen te verslaan. Harmen van der Velde deed ook mee bij de Aspiranten en ook in de oudere leeftijdsgroep wist hij Fries kampioen te worden door in de laatste ronde Jesse de Glee (2e) uit Aldeboarn te verslaan. Derde werd Nanja Elgersma uit Damwâld.

Er deden deelnemers uit Drachtstercompagnie, Leek, Aldeboarn, de Westereen, Leeuwarden, Damwald en Rinsumageast mee aan dit toernooi. Er zijn in Friesland nog 13 damclubs. Een aantal clubs moet dus nog flink aan de bak om de jeugd weer aan het dammen te krijgen.

De kampioenen hebben zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap sneldammen op 8 juni 2024. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de Provinciale Friese Dambond en Installatiebedrijf A. Geertsma uit Rinsumageast.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws