Account
Logo
Zoeken
15.8 °C
Foto: Jelke Jongsma

Groot transport raakt van de weg op Centrale As

za 6 april 2024, 20.34 regionaal

HURDEGARYP - Een groot transport is zaterdag aan het begin van de avond van de weg geraakt op de oprit van de Centrale As bij Hurdegaryp. Het ging mis toen een aanhanger waarop een betonnen ligger lag, in de berm raakte.

De chauffeur van het transportbedrijf Westdijk, reed op het moment van het ongeval vanaf de ovonde in de richting van Dokkum.

Groot transport

Het transport vervoerde waarschijnlijk liggers afkomstig van Haitsma Beton. Omdat de brug van Kootstertille niet gebruikt mag worden, gaan de transporten de laatste jaren via Quatrebras. Omdat op de ovonde de draai niet 'gepakt' kan worden naar het zuiden, wordt vervolgens koers gezet naar Dokkum om daar te keren.

Invoegstrook afgezet

De aanhanger waarop de ligger lag, kwam tussen de invoegstrook en de sloot tot stilstand. De trekker bleef hierbij wel op de invoegstrook staan. De politie is ter plaatse gekomen en het verkeer wordt sindsdien omgeleid.

Het verkeer op de Centrale As ondervond verder geen hinder van de afwikkeling van het ongeval.

Omdat de combinatie met de ligger loodzwaar is, zal de berging vermoedelijk lang op zich laten wachten. Berger Betten kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. Rond 23.30 uur wist men de combinatie weer terug te trekken op het asfalt.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws