Account
Logo
Zoeken
12.8 °C
Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole
© WâldNet

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

vr 12 april 2024, 15.44 regionaal

OOSTERWOLDE - De politie voerde woensdag een verkeerscontrole uit op verschillende locaties in Nijeholtpade, Oosterwolde en Appelscha. Team Verkeer hielp bij deze controle. Meer dan 40 bekeuringen werden uitgedeeld, waaronder 13 voor niet handsfree bellen en 10 voor het niet dragen van een autogordel.

Bij de controle lag o.a. de focus op technische aspecten. De politie gebruikte apparatuur zoals een lichtdoorlatingsmeter, weegplaten, geluidsmeter en laserguns. Ook werden vervoersvergunningen gecontroleerd en de Visserijwet werd nageleefd, waarbij iemand betrapt werd op vissen met verboden aas.

Er werden verschillende overtredingen geconstateerd, waaronder niet handsfree bellen, het niet dragen van een autogordel, rijden met gladde banden en het overschrijden van de toegestane snelheid. Ook waren er overtredingen op het gebied van technische mankementen, zichtbaarheid van kentekenplaten en onnodig geluid.

Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor het niet volgen van de verplichte rijrichting, te donkere autoruiten en ladingen op aanhangwagens.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
40.4%
Politiek ges!N  
6.8%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.4%
Dit zaakje s!nt  
8.7%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!