15.1 °C
Libertas laat onnodig de punten achter in Gorinchem

zo 14 april 2024, 20.25 uur

DAMWALD - De zaalvoetbaldames van Libertas uit Damwâld wisten in de eerste helft tegen ZVG uit Gorinchem vijf 100% kansen niet te benutten. De Damwâldsters waren heer en meester maar wisten het veldoverwicht niet in doelpunten om te zetten.

Lotte Bosma, Silke van der Wal, Sam Bosma en Jildou Koning waren dicht bij een doelpunt. Keeper Angèl Verschoor bleek afgelopen vrijdag een onneembare veste. Het op de counter loerende ZVG creëerde twee kansen, die niet aan Nidia Bos en Inge Peeters waren besteed. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld.

Libertas bleef domineren maar begon steeds slordiger te voetballen. Nadat Jildou Koning en Sam Bosman op keepster Angèl Verschoor stuitte, volgde Nidia Bos hun voorbeeld. Twee keer miste zij het doel. Tegen alle verhoudingen kwam ZVG toch op voorsprong door een kopbal van Bos.

In de slotfase wisselde coach Symen Abe keepster Laura Hummel voor Sam Bosma. Dit leverde nog één kans op. Maar ook Esther Dekker wist niet een doelpunt te forceren. Eindstand 1-0 voor ZVG.