Account
Logo
Zoeken
17.4 °C
Wafilin Systems uitgeroepen tot Friese Onderneming van het jaar
Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân Arno Brok, overhandigt de bokaal aan Henk Schonewille en Jos van Dalfsen van Wafilin Systems

Wafilin Systems uitgeroepen tot Friese Onderneming van het jaar

di 16 april 2024, 23.34 uur

LEEUWARDEN - Wafilin Systems uit Leeuwarden is de Friese Onderneming van het Jaar 2024 geworden. Dinsdag vond in Lemmer de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2024 plaats.

Commissaris van de Koning, Arno Brok overhandigde de prijs aan Jos van Dalfsen en Henk Schonewille van Wafilin Systems. De jury omschrijft het bedrijf als "innovatief, aansluitend bij de Friese kenniseconomie en tomeloos ambitieus. Een ambassadeur voor Fryslân ", aldus juryvoorzitter gedeputeerde Friso Douwstra.

De andere twee finalisten Douna Machinery uit Leeuwarden en Koninklijke Utermöhlen uit Wolvega waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een scan over duurzame inzetbaarheid en een scan over de financiële resultaten en positie van de bedrijven.

Alle finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door haar bevraagd. De finalisten overwonnen de halve finale in maart. De zes halve finalisten bleven over uit een longlist van tientallen bedrijven.

Bij het programma waren ruim 300 ondernemers en bestuurders aanwezig. In Lemmer verzamelden de gasten zich bij Hoekstra Vloeren. De drie finalisten presenteerden zich op verschillende locaties. Het laatste formele onderdeel was de juryondervraging in een tent die voor de gelegenheid was geplaatst op het strand in de baai van Lemmer.

Winnaar van vorig jaar Marc Aandeweg (onderneemt in Movacolor), Christien Lycklama à Nijeholt (onderneemt in Hoekstra Sneek), Marcella Ensel-Boonstra (onderneemt in Ensel Staalkonstrukties) en juryvoorzitter Friso Douwstra stelden de allerlaatste vragen na een periode van circa acht weken voorbereiding.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolderegionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum