15.1 °C
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène

zo 21 april 2024, 12.57 uur

DAMWALD - Libertas dolf in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 6-2 het onderspit tegen koploper FC. Marlène. In de eerste helft liepen de speelsters van coach Symen Abe Hoekstra voortdurend achter de feiten aan. Kyara de Bruin zette de Heerhugowaardsters in de derde minuut op voorsprong.

Twee minuten later nam Simone Hand de 2-0 voor haar rekening. Silke van der Wal bracht met een intikkertje, na goed voorbereidend werk van Jildou Koning de spanning terug in de wedstrijd. Na de 3-1 van Aimy Visser kregen Sam Bosma en Jildou Koning twee dotten van kansen.

Nadat deze onbenut werden gelaten, gooiden Aimy Visser en Sanne Brand – met beide een doelpunt - de wedstrijd al voor rust definitief in het slot.

Tot overmaat van ramp moest aanvalster Lotte Bosma met rood (twee keer geel) vroegtijdig de kleedkamers op zoeken. Na rust kon Libertas de schade beperken. Jildou Koning verdubbelde het aantal doelpunten voor libertas.

De eindstand werd bepaald door Sanne Brand: 6-2. Libertas eindigt door deze nederlaag op de vierde plaats en ontmoet in de kwartfinale op 3 mei thuis Exstudiantes.