Account
Logo
Zoeken
Rûm Sop viert terugkeer tijdens Fietselfstedentocht in Hantum

Rûm Sop viert terugkeer tijdens Fietselfstedentocht in Hantum

ma 13 mei 2024, 14.40 lokaal nieuws

HANTUM - Na een onderbreking keert het gelegenheidskoor Rûm Sop terug om op Pinkstermaandag 20 mei 2024 de deelnemers van de fietselfstedentocht aan te moedigen. Sinds de oprichting 25 jaar geleden heeft het koor, oorspronkelijk bekend als De Skûmkoppen, een vaste waarde gevormd langs de route in Hantum.

Door de jaren heen groeide hun aanwezigheid uit tot een geliefde traditie, die in 2017 helaas een einde leek te kennen vanwege de moeilijkheid om zangers te verzamelen.

Op speciaal verzoek van het bestuur van dorpsbelang Hantum/Hantumerútbuorren, en ter ere van hun jubileum, zal het koor dit jaar weer optreden om de fietsers "een extra duwtje in de rug te geven". Dit optreden is niet alleen een bedankje aan hun trouwe publiek, maar ook aan de fietsers zelf, na een vaak winderige tocht naar het noorden.

Het koor zal drie keer optreden op de kruising van Doarpsstrjitte, Smidstrjitte en Brantgumerwei, nabij het voormalige café in Hantum. De optredens zijn gepland om 08.45 uur, 09.45 uur, en 10.45 uur.

Voor bezoekers en supporters zijn er catering en sanitaire voorzieningen aanwezig. Eenieder is welkom om dit gezellige en muzikale evenement bij te wonen, wat belooft weer een sfeervolle Pinkstermaandag in Hantum te worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws