Account
Logo
Zoeken
17 °C
Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen
Foto: SC Heerenveen

Robin van Persie nieuwe hoofdtrainer sc Heerenveen

vr 17 mei 2024, 13.29 sportnieuws

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft Robin van Persie aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 40-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt. Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer voor de 'topscorer aller tijden' van Oranje.

Vanaf aankomende zomer staat Van Persie aan het roer in Friesland. De oud-spits van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe stopte in 2019 als voetballer.

Na zijn carrière als speler ging Van Persie bij Feyenoord aan de slag als specialisten- en jeugdtrainer. Daar was hij het afgelopen seizoen eindverantwoordelijk voor Feyenoord O18. Bij sc Heerenveen treft Van Persie met algemeen directeur Ferry de Haan een oude bekende. De twee waren teamgenoten toen Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won.

Ambitieus en bevlogen
Ferry de Haan is erg blij met de overeenkomst tussen sc Heerenveen en Van Persie. De Haan raakte tijdens de eerste gesprekken onder de indruk van Van Persie’s visie als trainer. De Haan: "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Passie
Van Persie zelf kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij sc Heerenveen. Ook hij is enthousiast over de gesprekken die hij met de club heeft gehad en voelt zich gesteund door het vertrouwen van de clubleiding. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Welk besluit zou u nemen als u raadslid zou zijn?

Huisvesting voor statushouders  
56.2%
Focus op permanent AZC in Dokkum  
43.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!