Account
Logo
Zoeken
Dit is de reden achter de paaltjes op de Stienstrawei
© WâldNet

Dit is de reden achter de paaltjes op de Stienstrawei

wo 29 mei 2024, 17.06 lokaal nieuws

BOELENSLAAN - De gemeente Achtkarspelen heeft antwoord gegeven op schriftelijke vragen van de FNP-fractie over de situatie rond de Stienstrawei onder Boelenslaan. Deze vragen hadden betrekking op de gedeeltelijke verharding van de weg en de afsluiting van delen ervan voor auto's en landbouwverkeer.

Verharding en kabels

De Stienstrawei is gedeeltelijk verhard, maar niet volledig. Volgens het college is het eerste deel vanaf De Fjouwer Roeden niet verhard vanwege de aanwezigheid van kabels en leidingen van nutsbedrijven. Dit maakt verharding onmogelijk zonder toestemming.

Overleg met betrokkenen

Er is overleg geweest met de aanwonenden, de eigenaar van de grond en Plaatselijk Belang over de genomen maatregelen. Het college benadrukt dat dit traject al meerdere jaren loopt en er diverse gesprekken zijn gevoerd met betrokken partijen.

Buurt ontkent overleg

In een reactie op dit nieuwsbericht laat een buurtbewoner het volgende weten: "Wij als bewoners van de Dwarsdjip en Koartewyk zijn niet gevraagd over deze situatie, ook sommige land eigenaren aan de Stienstrawei zijn ook niet gevraagd." De buurtbewoners moesten zelfs zelf in actie komen om de hulpdiensten te attenderen op de gewijzigde situatie. De gemeente zou zelfs eens toegezegd hebben dat het paaltje wordt verwijderd dit omdat het een openbare weg is, aldus de buurtbewoner.

Plaatsing van paaltjes

Op de weg zijn paaltjes geplaatst om auto's en landbouwvoertuigen te weren. Deze paaltjes zijn in overleg met de aanwonenden geplaatst en zijn flexibel, zodat trekkers kunnen passeren. Het college heeft aangegeven dat er voldoende overleg is geweest met alle betrokkenen.

Hulpdiensten

De hulpdiensten kunnen de Stienstrawei bereiken via De Fjouwer Roeden of It Dwarsdjip. Het college beschouwt deze situatie als werkbaar voor noodhulp.

Besluitvorming

De beslissingen over de veranderingen zijn genomen in overleg met de eigenaar, aanwonenden en de wethouder. Deze veranderingen zijn niet aan de gemeenteraad voorgelegd, aangezien het college de bevoegdheid heeft om verkeersbesluiten te nemen.

Vervolgacties

De gemeente zal binnenkort verder overleg voeren met de 'Fietsersbond' om te bepalen wat de meest geschikte maatregel is voor de weg. Deze maatregel wordt vervolgens teruggekoppeld naar de grootste grondeigenaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws