Succesvol tweede Leechkamp open padeltoernooi

ma 10 juni 2024, 13.50 sportnieuws

BURGUM - Afgelopen weekend werd in Burgum het tweede Leechkamp open padeltoernooi gespeeld. In acht categorieën streden 112 deelnemers voor de winst.

In totaal werden er 72 wedstrijden gespeeld op het mooie park van de Leechkamp. Er werd fanatiek gespeeld, wat vele mooie rally's en spannende wedstrijden opleverde.

De wedstrijden van de gemengd dubbel 8 werden op zaterdag gespeeld. Martin Drent en Marjan van der Velde werden kampioen door al hun poule wedstrijden te winnen. In de gemengd dubbel 9 waren er vele spannende wedstrijden. Jan Bloemhof en Grietje Bloemhof wonnen uiteindelijk al wedstrijden en werden kampioen.

Martzen Bakker en Greta Veenstra wonnen in een prachtige wedstrijd dik verdiend de finale in de dames dubbel acht. De dames dubbel zeven finale werd ruim gewonnen door Anne Marie Beekhuis en Sonja van der Veen.

Lokale toppers Floris van der Lecq en Simon Soet wonnen hun wedstrijden in de heren dubbel vijf vrij overtuigend en waren dan ook de terechte kampioen in deze categorie.

In de categorie heren dubbel zes werd de finale ruim gewonnen door Marten Heres en René Palsma. In de heren dubbel acht was er een erg spannende finale, die lang alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk wonnen Kevin van Dam en Ramon Gaastra de beslissende derde set met 10-7 van Simon Smids en Michael Zom.

Aan het eind van de middag werd tot slot de finale van de heren dubbel 7 gespeeld. Deze mooie partij, met vele mooie rally's werd gewonnen door Ymke Brijker en Berend Scheltens. Het tweede Leechkamp open padeltoernooi kwam daarmee tot een eind. "We hopen dat dit gezellige toernooi volgend jaar weer plaats mag vinden." zo laat Geert-Jan vd Meer van TV De Leechkamp weten.