Account
Logo
Zoeken
Volleybalclub Sparta uit Dokkum opgericht

Volleybalclub Sparta uit Dokkum opgericht

ma 24 juni 2024, 12.01 sportnieuws

DOKKUM - De stad Dokkum heeft er sinds vrijdag een volleybalclub bij. Bij Lambeck Harms notarissen in Groningen werden vrijdag de handtekeningen gezet door de bestuursleden van volleybalclub Sparta. Zodoende werd de oprichting van de club een feit.

VC Sparta zal in het seizoen 2024-2025 met twee herenteams uit gaan komen in de eerste klasse. Het tweede herenteam zal de thuiswedstrijden gaan spelen op de donderdag en het eerste herenteam op de zaterdag. De Doelstien in Dokkum zal de wedstrijdhal gaan worden.

Naast het opbouwen van VC Sparta als vereniging zal in Dokkum verder gebouwd gaan worden aan de toekomst van het volleybal in Noord Oost Friesland. Zo heeft het jongens -en herenvolleybal het al jaren erg zwaar. Daarom zullen er komend schooljaar door VC Sparta smashbalclinics worden gegeven op basisscholen in Dokkum. Dit om het volleybal onder kinderen meer bekendheid te gaan geven.

Daarnaast zal de samenwerking worden gezocht met andere verenigingen, om het volleybal verder op te gaan bouwen in de regio. Naast het jongens -en herenvolleybal heeft de club ook zeker oog voor damesvolleybal. Dames zijn dan ook van harte welkom om zich aan te sluiten bij VC Sparta.

VC Sparta bruist van de energie en het enthousiasme. De twee herenteams zijn daarom al volop in training en het bestuur is bezig om alles zo goed mogelijk op de rit te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Voor meer informatie, kijk op www.vcsparta.nl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws