Account
Logo
Zoeken
16 °C
Foto: WâldNet

Militaire oefening verrast Drachten: transportvliegtuigen landen op airstrip

do 27 juni 2024, 9.16 regionaal

DRACHTEN - Inwoners van Drachten werden woensdagavond en donderdagochtend verrast door de onverwachte aankomst van twee Duitse M-28 Skytruck Antonov transportvliegtuigen. De toestellen, afkomstig van vliegveld Twente bij Enschede, landden op het vliegveld van Drachten als onderdeel van een militaire oefening.

Na de landing werden tientallen militairen gedropt op het vliegveld. De troepen werden vervolgens in oude legervoertuigen naar Havelte vervoerd, waar de oefening werd voortgezet. De operatie zorgde ervoor dat veel mensen deze site tipten en vroegen wat er aan de hand was.

Volgens de planning zullen de militairen donderdagochtend terugkeren naar vliegveld Drachten. Daar zullen ze opnieuw aan boord gaan van de twee transportvliegtuigen voor hun terugreis naar vliegveld Twente, waarmee deze fase van de oefening wordt afgesloten.

De activiteit in Drachten maakt deel uit van een grotere militaire oefening die de hele week plaatsvindt. De twee transportvliegtuigen zullen gedurende deze periode naar verschillende vliegvelden vliegen. Op sommige locaties zullen militairen uit de vliegtuigen springen als onderdeel van de oefening.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws