Account
Logo
Zoeken
14.5 °C
© WâldNet

Drietal na levensgevaarlijke rit in woonwijk gepakt

zo 30 juni 2024, 13.20 regionaal

DRACHTEN - Drie jongeren zijn zaterdagavond door de politie in de kraag gevat nadat ze een levensgevaarlijke rit maakten door de woonwijk De Swetten in Drachten. De politie kwam ter plaatse nadat er omstreeks 20.40 uur een melding binnenkwam.

Er zou op de Dracht een geparkeerde auto zijn aangereden. Volgens buurtbewoners moesten mensen aan de kant springen voor de auto waarin de verdachte(n) reden. Een fietser en een vrouw werd bijna geraakt. Een andere buurtbewoner besloot om achter de auto aan te gaan.

Vast bij kerk

Het drietal was aanvankelijk bij de Jehovah kerk gestrand. Hun autootje kwam vast te zitten bij een stoep. Een slipspoor in het gras is een stille getuige van het voorval.

Twee jongens zouden nog geholpen hebben om de auto los te trekken / duwen. Een minderjarige jongen zou vervolgens de auto weg gereden hebben. Daarvoor werd de auto bestuurd door een jongen met zwart petje op.

Hoge snelheid

Een buurtbewoner laat weten: "Je hoorde ze eerst al de drempel opklappen door de snelheid en daarna zijn ze rechtdoor geschoten waar je de sporen ziet (zie fotonieuws)". Volgens de buurbewoner was het druk op straat omdat de dienst van de kerk net was afgelopen. Ook speelden er kinderen op straat.

Gestrand op Terlune

"De inzittenden hebben nog getracht verder te rijden maar kwamen iets verderop tot stilstand met de auto." zo laat de politie aan WâldNet weten. Het voertuig werd zwaar beschadigd en met een lekke voorband aangetroffen op de Terlune.

De ruit aan de bijrijderskant lag eruit en er zaten deuken in het voertuig en velg. Volgens een buurtbewoner was er nog een tas met drankflessen naar buiten gegooid tijdens de vlucht.

Drie aanhoudingen

Alle drie inzittenden zijn uiteindelijk door de politie aangehouden: Het gaat ten eerste om een minderjarige jongen uit Drachten. Hij ontving een rijverbod voor 24 uur nadat hij werd aangehouden op de Noorderhogeweg.

Een 18-jarige man uit Drachten werd aangehouden de Dracht. Hij ontving een rijverbod voor 6 uur. En een minderjarige jongen uit Beetsterzwaag werd daar ook aangehouden. Hij ontving een boete voor het niet tonen van een ID.

Bij het incident raakte volgens de politie niemand gewond. Het moet nog duidelijk worden wat de exacte betrokkenheid van de drie verdachten is geweest. "Het onderzoek richt zich onder andere op hun exacte rol in dit incident."

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
46.4%
Slechte zaak!  
48.8%
Geen mening  
4.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!