Account
Logo
Zoeken
15.9 °C
Foto: Geert Huisman

Stalen constructie aangebracht onder brug Kootstertille

wo 3 juli 2024, 15.36 regionaal

KOOTSTERTILLE - De stalen ondersteuningsconstructie is aangebracht onder de brug van Kootstertille. "Het werk van fase 1 is hierdoor eerder afgerond dan verwacht." zo laat Rijkswaterstaat weten.

In de loop van augustus gaat Rijkswaterstaat verder met het versterken van de brug. Dat is Fase 2.

Fase 2

Vanaf donderdag 22 augustus 6.00 uur tot woensdag 4 september 6.00 uur wordt de vaste doorvaart versterkt. De bestaande betonliggers worden dan vervangen. Het volledig afsluiten van de brug voor al het verkeer is dan nodig.

Voor fietsers en voetgangers wordt dan aan de oostzijde van de brug een pont ingezet. De pont vaart dagelijks tussen 6.00 en 22.00 uur. Er kunnen maximaal 12 personen per vaart aan boord. Al het overige verkeer wordt dan omgeleid. De wegen onder de brug door zijn dan wel normaal toegankelijk. Het fietspad aan de kant van Kootstertille is wel afgesloten.

Vanaf woensdag 4 september om 6.00 uur kan al het wegverkeer weer zonder beperkingen over de brug.

Hinder scheepvaart

De vaste doorvaartopening is van donderdag 22 augustus 06.00 uur tot woensdag 4 september 6.00 uur gestremd voor de scheepvaart. Daarnaast wordt de brug in deze periode niet bediend. Wel is het mogelijk om de brug te passeren door het beweegbare deel.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws