Account
Logo
Zoeken
Grouster (46) slaat buurman en vernielt karaokeset

Grouster (46) slaat buurman en vernielt karaokeset

ma 8 juli 2024, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - Een inwoner van Grou (46) is wegens mishandeling en vernieling van onder andere een karaokeset veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk.

Opwelling

Bijna exact een jaar geleden, op 7 juli 2023, ging de Grouster zijn buurman te lijf. Hij had de buurman meermaals tegen het hoofd geslagen. Op de zitting van de politierechter verklaarde de man maandag dat er iets in hem was geknapt en dat hij in een opwelling zou hebben gehandeld. "Hij zei lelijke dingen over mij", aldus de Grouster.

Fles Bacardi

Volgens de buurman zou de verdachte ongepaste opmerkingen richting twee jonge meisjes hebben gemaakt. De verdachte draaide het om en wees de buurman aan als degene die in de fout was gegaan: hij zou met de meisjes en een fles Bacardi naar een park hebben willen gaan.

Samen naar het voetbal gekeken

"Ik heb hem daarop aangesproken, dat dat niet kon", aldus de verdachte. Toen de buurman met een bijl kwam aanzetten, was hij maar weggegaan. Inmiddels zijn de verhoudingen genormaliseerd.

De twee hebben samen naar het voetbal gekeken en de verdachte heeft een schutting neergezet met hout dat hij aan de buurman heeft gegeven.

Zorgen om het alcoholgebruik

Hij vermoedde dat de karaokeset kapot was gegaan doordat hij ertegenaan aan had getrapt. Tijdens de ruzie was er drank in het spel. De reclassering maakte zich zorgen om het alcoholgebruik van de Grouster, maar dat was volgens hem nergens voor nodig. Hij wou pertinent niet meewerken aan urinecontroles, een behandeling bij de verslavingszorg zag hij al helemaal niet zitten.

Smartengeld betalen

De rechter bepaalde dat hij de karaokeset moet vergoeden. En hij moet 450 euro smartengeld aan de buurman betalen. Volgens de rechter speelde drank wel degelijk een voorname rol in het leven van de Grouster. Omdat hij weigerde mee te werken aan reclasseringscontact legde de rechter naast de werkstraf geen bijzondere voorwaarden op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws