Account
Logo
Zoeken
Verdachte (46) mishandelt agent en bedreigt hem met de dood
© WâldNet

Verdachte (46) mishandelt agent en bedreigt hem met de dood

ma 8 juli 2024, 15.00 regionaal

LEEUWARDEN - "Ik zit aan de verkeerde kant van de medaille", zei een inwoner van Gerkesklooster (46) maandag tegen de politierechter. Begin februari ging het even helemaal mis met hem.

Blauw oog en wond boven wenkbrauw

De verdachte was bij zijn (inmiddels ex-) partner toen het helemaal spaak liep. Hij kreeg ruzie met zijn partner en een agent kwam ter plekke om te bemiddelen. Behalve dat hij de agent met de dood bedreigde, had de verdachte de politieman ook geslagen. Het leverde de agent een blauw oog op en een wond boven de wenkbrauw.

Raam en traphekje vernield

De zoon van zijn partner, die op de benen van de verdachte was gaan zitten, kreeg een trap tegen de borst. Verder sneuvelden het glas in lood raam van een deur en had hij een traphekje kapot geschopt. De verdachte zei dat zijn toenmalige partner opmerkingen had gemaakt die hem "diep" raakten.

"Ik was dwars"

Hij had ook nog geweigerd om mee te werken aan een blaastest. "Ik was dwars. Ik dacht, jullie weten toch wel dat ik genoeg op heb", aldus de verdachte. Hij wist er zelf niet heel veel meer van te herinneren, maar hij had wel heel veel spijt. "Ik heb mezelf compleet laten gaan, het had niet gemoeten", verontschuldigde hij zich. Inmiddels is hij via de gemeente in de hulpverlening beland.

"U moet echt van de drank af"

Volgens advocaat Jorrit de Vries is het zijn cliënt menens en wil hij zijn leven beteren. De verdachte is bereid om het drinken op te geven. Een goed idee, vond de rechter. "U moet echt van de drank af want dat brengt u enorm in de problemen".

De man werd veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. Hij moet aan de mishandelde agent 400 euro smartengeld betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws