Account
Logo
Zoeken
Oosterwoldenaar gooit stoeptegel door ruit en slaat vrouw met colaflesje

Oosterwoldenaar gooit stoeptegel door ruit en slaat vrouw met colaflesje

wo 10 juli 2024, 14.00 regionaal

LEEUWARDEN - In een paar maanden tijd was een inwoner van Oosterwolde (29) betrokken bij twee geweldsdelicten. De politierechter had graag gezien dat de man zich liet behandelen, maar daar wilde de Oosterwoldenaar niets van weten.

Gebroken vinger en hoofdwond

Op 19 maart vorig jaar zou de Oosterwoldenaar in een café in zijn woonplaats een vrouw hebben mishandeld. De vrouw hield er een gebroken ringvinger en een hoofdwond aan over. De gebroken vinger zou het gevolg zijn van een trap tegen de hand door de Oosterwoldenaar, die de vrouw vervolgens – volgens een getuige – met een colaflesje op het hoofd sloeg. De vrouw liep een hoofdwond op.

Zelf aangifte gedaan

Die moest gehecht worden, de gebroken vinger moest geopereerd worden. Volgens de verdachte was de vrouw op hem afgestormd en sloeg ze hem tegen het hoofd. Om zich te verweren had hij teruggeslagen. Hij had een maand na het incident zelf aangifte gedaan. Twee maanden later, op 18 mei, zou hij bij een buurman een stoeptegel door een ruit hebben gegooid.

Beuken op de auto

Dat ontkende de Oosterwoldenaar niet, maar er zou ook wel iets aan vooraf zijn gegaan. Op camerabeelden had hij gezien dat de buurman een paar beuken op de auto van zijn vriendin gaf en vervolgens bij hem in de tuin spuugde. Hij ging verhaal halen, maar de buurman zou gedaan hebben alsof hij van niets wist. Daarop smeet hij een tegel door de voorruit. "Ik dacht, dan maar zo als je het niet toegeeft", aldus de verdachte.

Gewond door rondvliegend glas

Dat de buurman gewond was geraakt door rondvliegend glas, was volgens hem onmogelijk. De man zou nog in de deur hebben gestaan op het moment dat hij de tegel door de ruit smeet. De reclassering vermoedde dat de verdachte onder invloed was en daardoor impulsief en agressief had gereageerd. Begeleiding door de reclassering zag hij niet zitten.

"Een behandeling zou goed zijn"

De suggestie van de politierechter om eventueel een behandeling te volgen wees hij eveneens van de hand. Hij keek te weinig naar zichzelf en hij legde de schuld bij anderen, vond de rechter. "Een behandeling zou goed zijn. Het lijkt me goed en wijs om dat te doen". Overeenkomstig de eis van de officier van justitie werd de Oosterwoldenaar veroordeeld tot een werkstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. Omdat de man er niet open voor stond, legde de rechter geen reclasseringstoezicht op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws