Account
Logo
Zoeken

Bultrug aangespoeld op zandplaat in Waddenzee

vr 19 juli 2024, 17.32 regionaal

HOLLUM - Op een zandplaat tussen Ameland en Terschelling is vrijdag een bultrug aangespoeld. Het dier lag op een zeehonden plaat. De bultrug bleek nog wel in leven te zijn, maar niet in goede conditie.

In eerste instantie was het plan om het dier weer naar open water te slepen. Maar dit bleek helaas geen optie, want anders zou de bultrug gewond raken.

SOS Dolfijn is ter plaatse gekomen om te helpen. Zij hebben leiding gegeven aan de reddingsoperatie van de Kustwacht en KNRM. Doel van deze actie is om de bultrug weer naar open zee te krijgen.

De bultrug is aan het begin van de avond losgekomen tijdens het opkomende tij. SOS Dolfijn, Rederij Noordergat en de KNRM posten van Ameland en Terschelling hebben het dier uit de gevarenzone gekregen. De hoop is nu dat de bultrug in de Noordzee blijft en herstelt van de verwondingen die het heeft opgelopen bij de stranding.

Het zou gaan om dezelfde bultrug die eerder deze week al werd waargenomen in de Waddenzee. Hoe het kan dat het dier is aangespoeld is niet bekend.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws