Account
Logo
Zoeken
Schildpaddenopvang Harkema kondigt tijdelijke stop aan
Foto: Pixabay

Schildpaddenopvang Harkema kondigt tijdelijke stop aan

zo 21 juli 2024, 14.01 regionaal

HARKEMA - De schildpaddenopvang in Harkema heeft aangekondigd dat zij per direct een tijdelijke stop invoeren voor het opvangen van nieuwe gevonden schildpadden. De opvang kampt met capaciteitsproblemen en heeft bijna onvoldoende ruimte om alle dieren dierwaardig te kunnen huisvesten.

De beheerder van de opvang, Gerard van der Wijk, legt uit: "We hebben dit jaar alleen al 1100 schildpadden opgevangen, waarbij we nu op een totaal komen van meer dan 5000 schildpadden. Er zijn nog circa 150 schildpadden onderweg en dan moet de zomer nog komen!"

De overvloed aan gevonden schildpadden zorgt voor een enorme druk op de opvang. Van der Wijk benadrukt de urgentie van een grotere locatie en een verbod op de verkoop van waterschildpadden. Hij zegt: "Als wij doorgaan met opvangen krijgen we straks ook te maken met de handhavende kant van de overheid en dat willen we natuurlijk voorkomen!"

De opvang draait grotendeels op vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor de dieren. Van der Wijk benadrukt het belang van externe hulp van de overheid: "Zonder deze hulp is het dweilen met de kraan open. We hebben financiële steun nodig om dit probleem op te lossen en de dieren een waardig bestaan te kunnen bieden."

De opvang blijft voorlopig wel schildpadden opvangen die fatsoenlijk zijn afgestaan door hun eigenaar. Echter, gevonden schildpadden kunnen voorlopig niet meer worden opgevangen vanwege de capaciteitsproblemen.

Van der Wijk sluit af met een oproep aan de overheid: "Ik hoop op ieders begrip en blijf samen hopen dat de overheid ons gaat helpen!"

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws