Account
Logo
Zoeken
Vijfkwartiersdienstregeling veerboot Ameland bevalt goed

Vijfkwartiersdienstregeling veerboot Ameland bevalt goed

Auke Iedema wo 24 juli 2024, 10.01 regionaal

HOLWERT - De onlangs ingevoerde vijfkwartiersdienstregeling voor de veerboot naar Ameland blijkt een succes. Dit blijkt uit de evaluatie van de nieuwe dienstregeling. De aanpassingen zijn door Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) ingevoerd om de veiligheid te waarborgen, zodat schepen elkaar niet meer hoeven te passeren in de vaargeul tussen Holwert en Ameland.

Betrouwbaarder

De evaluatie, uitgevoerd door onderzoeksbureau WSP, toont aan dat de nieuwe dienstregeling goed bevalt. De dienstregeling is voorspelbaarder en betrouwbaarder geworden, en de punctualiteit van de afvaarten is verbeterd. Ondanks de drukke weekenden met Pasen en Pinksteren zijn er geen grote capaciteitsproblemen opgetreden.

Voorspelbaarder inzet tweede veerboot

Staatssecretaris Chris Jansen van Infrastructuur en Waterstaat meldt dat de positieve ervaringen reden zijn om de vijfkwartiersdienstregeling voort te zetten. Er wordt verder gewerkt aan verbeteringen zoals een voorspelbaardere inzet van de tweede veerboot en een betere aansluiting tussen de sneldienst en de bus.

Zes keer per dag

De nieuwe dienstregeling zorgt ervoor dat er zes keer per dag per richting met één schip wordt gevaren, en afhankelijk van de waterstand tot vijf keer per dag met een tweede schip. Dit systeem blijft gehandhaafd om de betrouwbaarheid en veiligheid van de overtochten te waarborgen.

De verbeteringen in de dienstregeling worden positief ontvangen en zullen naar verwachting door WPD in het vervoerplan 2025 worden opgenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws