Account
Logo
Zoeken

Nieuwe drama-serie geïnspireerd op moord Marianne Vaatstra

wo 24 juli 2024, 13.22 regionaal

DE WESTEREEN - CANAL+ heeft woensdag de eerste beelden vrijgegeven van de zesdelige dramaserie Een van ons. Het verhaal is geïnspireerd is op de moord op Marianne Vaatstra. De serie is vanaf 12 september 2024 te streamen bij CANAL+.

De cast

Eerder maakte CANAL+ al de eerste leden van de cast bekend, met onder anderen Hans Kesting en Richelle Plantinga. Daarnaast is ook tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Jack Wouterse (Suzy Q, De Joodse raad) te zien als de burgemeester en Mara van Vlijmen (Het gouden uur) als de moeder van het slachtoffer.

Jack Wouterse over de opnames van de serie: "Ik ging met lood in de schoenen naar de set. Het ging om iets heel zwaars. Maar door zo'n sterke collectieve focus kwam je toch weer lichter thuis."

Moordzaak die heel Nederland in zijn greep hield

De serie 'Een van ons' portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden.

De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.

Drijvende krachten achter de serie zijn creatief producent Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Willem Bosch van Pupkin. De regie is in handen van Michiel van Erp.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws