Account
Logo
Zoeken
Slingerende rit in Ford Focus met 'krat bier op'

Slingerende rit in Ford Focus met 'krat bier op'

do 25 juli 2024, 12.55 regionaal

LEEUWARDEN - Met een 'krat bier op' werd een 39-jarige man uit Drachten door de politie van de weg gehaald. In zijn Ford Focus reed de dronken man slingerend over de weg in Leeuwarden en dat viel de agenten gelijk op.

De Drachtster werd op 31 maart 2024 rond 20.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. Op de ademanalyse op het bureau scoorde hij 1180 μg/l. De man moest zich donderdag voor de politierechter verantwoorden.

"Kolder in de kop" was zijn eerder reactie op zijn daad. Hij was met een maat gaan drinken en ze besloten op een zeker moment om ergens naar toe te gaan. Ze hadden bier en whiskey gehad. "Normaal drink ik nooit sterke drank en misschien dat het daarom zijwaarts is gegaan..."

Eerdere veroordelingen

De politierechter had moeite om te geloven dat dit een eenmalige kwestie zou zijn geweest. In 2019 had de man een geldboete gekregen voor het rijden onder invloed. In 2008 was dat ook het geval. "Het is zorgelijk dat u met zoveel drank op gaat rijden" aldus de politierechter.

Zonder rijbewijs

Als gevolg van de aanhouding zit de man al sinds maart zonder rijbewijs. Hij werd bovendien nog eens betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij was toch maar in de auto gestapt naar zijn werk in Meppel. Inmiddels pakt hij de bus en trein en biedt zijn werkgever hem aangepaste tijden aan zodat hij op tijd in Meppel kan komen.

Uitspraak

De politierechter veroordeelde de man tot een taakstraf van 80 uur. Ook kreeg hij een rijontzegging van 18 maanden (met aftrek) opgelegd. "U heeft niet alleen uzelf en uw bijrijder in gevaar gebracht maar ook de verkeersveiligheid" aldus de politierechter. Omdat hij met deze veroordeling een tweede strafpunt kreeg, mag ook geen rijlessen nemen (of examen doen) totdat de rijontzegging is afgelopen.

De uitspraak was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie nam het de man kwalijk dat hij met zoveel drank in de auto was gestapt. "Omgerekend kom je uit op een krat bier met deze hoeveelheid...."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws