Account
Logo
Zoeken
Uitbreiding opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen in Dokkum

Uitbreiding opvangcapaciteit voor Oekraïense vluchtelingen in Dokkum

Auke Iedema di 30 juli 2024, 12.58 regionaal

DOKKUM - De gemeente Noardeast-Fryslân breidt de opvangcapaciteit voor Oekraïense ontheemden uit met 10 tijdelijke woonunits in een leegstaande loods van de Dokkumer Vlaggen Centrale aan de Holwerderweg 25 in Dokkum. De woonunits zullen maximaal 10 jaar gebruikt worden om de extra opvangcapaciteit te bieden die nodig is.

Extra opvangplekken

Sinds maart 2022 vangt de gemeente Oekraïense ontheemden op vanwege de aanhoudende oorlog. Het is duidelijk geworden dat deze opvang tot minstens 2027 nodig blijft.

In mei 2024 werd bekendgemaakt dat de gemeente tegen haar maximale opvangcapaciteit aanliep. Het college van B&W informeerde toen dat er eind februari 2025 maximaal 335 opvangplekken gerealiseerd moesten zijn. Momenteel worden 261 ontheemden opgevangen, waardoor er nog 74 extra plekken nodig zijn.

Noodzaak en oplossing

De extra capaciteit wordt gecreëerd door de nieuwe woonunits in Dokkum. Deze tijdelijke oplossing stelt de gemeente in staat om aan de gestelde doelstelling te voldoen en voldoende opvangplekken te bieden voor de Oekraïense vluchtelingen. Het college van B&W benadrukt het belang van deze uitbreiding om de aanhoudende vluchtelingenstroom op te kunnen vangen en te ondersteunen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!