Account
Logo
Zoeken
Vier weken celstraf voor bedreiging van handhavers

Vier weken celstraf voor bedreiging van handhavers

di 30 juli 2024, 14.22 lokaal nieuws

LEEUWARDEN - Een 49-jarige man moet vier weken de cel in. Hij bedreigde en beledigde twee BOA's. De handhavers waren dinsdag aanwezig tijdens de zitting en lieten weten dat ze dagelijks met de man te maken hebben.

De man zonder vaste woon- of verblijfplaats houdt zich regelmatig vervelend op in de binnenstad van Leeuwarden. Winkelverboden negeert hij. Zo stapte hij op 22 februari 2024 de Hema binnen. Een beveiliger schakelde de politie in. Hij zou destijds gezegd hebben dat hij niet wist dat het verbod nog 'liep'.

Op 8 mei bedreigde hij twee handhavers. De BOA's kwamen in actie omdat de man samen met enkele anderen op een bankje zat en het winkelend publiek lastig vielen. "Als ik je morgen zie dan steek ik je dood" had hij tegen een handhaver groepen. "En jouw collega steek ik ook dood..."

De zwerver sprak met dubbele tong en was duidelijk onder invloed. Tijdens de aanhouding wilde hij verder geen verklaring afleggen bij de politie. De volgende dag negeerde hij een gebiedsverbod welke de burgemeester van Leeuwarden had opgelegd.

Nare scheldwoorden met daarin ziektes slingerde hij op 18 juli 2024 naar de handhavers. Uiteindelijk noteerde vier verbalisanten wat de man allemaal had geroepen. Opnieuw wilde hij geen verklaring afleggen.

Politierechter Cynthia Brouwer betreurde dat de man ook niet aanwezig was in de zittingszaal. Ze merkte wel op dat er inmiddels 22 pagina's aan documentatie bij justitie bekend is over de man. Zo is hij al eerder veroordeeld tot celstraffen voor beledigingen en niet houden van een gebiedsverbod. Brouwer legde de man een celstraf op van vier weken. De officier van justitie had 8 weken celstraf geëist.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!