Account
Logo
Zoeken
Stelende AZC'ers opgepakt dankzij alerte buschauffeur
Foto: Nico Feenstra |  Archieffoto

Stelende AZC'ers opgepakt dankzij alerte buschauffeur

di 30 juli 2024, 14.52 regionaal

DRACHTEN - Dankzij een alerte buschauffeur van Arriva konden twee hondsbrutale asielzoekers in de kraag gevat worden. Eén van de twee, een 23-jarige man uit Marokko, moest dinsdag voorkomen bij de politierechter. Uiteraard verscheen hij niet.

Het was 15 juni 2023 toen de buschauffeur de twee vanaf Heerenveen naar het transferium in Drachten reed. Ze vertrouwde de twee niet en ze zag de twee even later lopen met twee opgetilde fietsen. Terwijl het duo rond 22.30 uur naar het AZC liep, belde de vrouw de politie op.

De politie was snel ter plaatse en de agenten zagen de twee met de fietsen in de hand de rotonde oversteken. Bij het zien van de politie probeerde de 23-jarige nog te vluchten. Hij werd even later door een agent gepakt, naar de grond gewerkt en aangehouden.

De verdachte gaf bij de politie ook nog een valse naam op van een minderjarige. Dankzij de alertheid van de agenten wisten ze uiteindelijk zijn echte identiteit vast te stellen aan de hand van informatie uit zijn telefoon. Van de twee gestolen fietsen werd één eigenaar getraceerd.

Over de gestolen Batavus Weekend fiets zei de verdachte dat hij deze voor 200 euro had gekocht van iemand uit Ter Apel. Hij had alleen geen sleuteltje en gaf ook geen naam van de verkoper. Ze waren van plan het slot open te breken. "Het is mijn fiets en ik doe wat ik er zelf mee wil...." had hij gezegd.

De man verbleef nog maar kort in Nederland. Hij kreeg van de politierechter een celstraf van 1 week opgelegd. Zijn 18-jarige medeverdachte werd eerder al veroordeeld tot een week celstraf in Groningen. De uitspraak was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!