Account
Logo
Zoeken
Politie ziet motorrijder (32) met 'witte substantie' onder neus rijden

Politie ziet motorrijder (32) met 'witte substantie' onder neus rijden

wo 31 juli 2024, 11.30 regionaal

LEEUWARDEN - "Het was ontzettend dom", zei een 32-jarige Drachtster woensdag op de zitting van de politierechter. Hij was op de motor gestapt terwijl hij speed had gebruikt. Het viel de politie op dat hij 'een witte substantie' onder de neus had.

Speed

Op 10 oktober 2022 werd de Drachtster in zijn woonplaats aangehouden op een motor. De politieagenten zagen dat de man een witte substantie onder de neus had. Een bloedtest wees uit dat hij speed had gebruikt. De uitslag was 400 microgram per liter bloed, de grenswaarde voor deelname aan het verkeer is 50 microgram.

Geen motorrijbewijs

De Drachtster had dus acht keer meer amfetamine in zijn bloed dan is toegestaan, had de rechter uitgerekend. En hij had geen motorrijbewijs. Voor dat feit had hij al een boete gekregen, voor het rijden onder invloed moest hij bij het CBR door de molen. Inmiddels heeft hij zijn rijbewijs weer teruggekregen en moet hij een jaar lang bewijzen dat hij van de drugs af kan blijven.

Tweede strafpunt op het rijbewijs

Toch zal hij het roze pasje weer moeten inleveren en deze keer definitief. De veroordeling van de politierechter leverde een tweede strafpunt op het rijbewijs op. Dat betekent dat het rijbewijs zoals het heet 'van rechtswege' ongeldig wordt verklaard.

Boete van 850 euro

De Drachtster zal opnieuw rijlessen en theorielessen moeten volgen als hij weer de weg op wil. Voor het rijden onder invloed van speed legde de rechter een boete op van 850 euro. De officier van justitie had 1000 euro geëist, maar de rechter hield nog iets meer rekening met de ouderdom van de zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.8%
Misschien  
13.5%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!